Direktor infektivne klinike: Oko ponoći rezultati

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.02.2020

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Klinike za infektivne bolesti u Prištini Naser Ramadani rekao je da se veceras oko ponoći očekuju rezultati za državljanku Velike Britanije, za koju postoji sumnja da je obolela od koronavirusa.

- S obzirom na to da su to informacije iz prve ruke, uzorci su odmah poslati u laboratoriju nacionalnog instituta. Timovi su hitno pozvani, a uzorci se obrađuju - rekao je on.

Kako prenose prištinski mediji, Ramadani je istakao da sav potreban materijal za dijagnostiku postoji u nacionalnom institutu u Prištini.

- Očekuje se da ćemo oko ponoći izaći sa rezultatima za pacijenta, preduzete su sve mere izolacije. Svi postupci preduzeti na Klinici za infektivne bolesti već su detaljno opisani u akcionom planu nacionalnog instituta koji je odobrilo ministarstvo zdravlja i zasnivaju se na svim preporukama Svetske zdravstvene organizacije - rekao je Ramadani.

- Bili smo među prvima u Evropi koji su isporučili reagense i materijale za dijagnostikovanje koronavirusa - kazao je Ramadani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading