Izvinjenje Srpskog telegrafa zbog prenošenja iskaza Malčanskog berberina

Autor: E. S. T.

Vesti

09.01.2020

13:57

Povodom objavljivanja delova iskaza Ninoslava Jovanovića o zlostavljanju Monike Karimanović (12), redakcija Srpskog telegrafa izvinjava se pre svega Moniki i njenoj porodici, a potom i javnosti koju je iskaz ovog monstruma potresao.

Republika

Namera redakcije, napominjemo, nije bila da se pričini dodatna šteta žrtvi, već da se Malčanski Berberin ovoga puta ne izvuče za teška krivična dela, izađe na slobodu i ponovi isti zločin.

Bez obzira na to što i svetski mediji izveštavaju na sličan način kad su u pitanju isti ili slični zločini, to ne treba da bude opravdanje niti izgovor. Ako smo i samo jednog čoveka uznemirili i povredili ovim tekstom, dovoljan je razlog da uputimo izvinjenje. Takođe, zahvaljujemo se delu javnosti što nam je svojim dobronamernim kritikama skrenuo pažnju kako bi i ubuduće poveli računa kad su u pitanju ovakve teme. 

Naša redakcija će svakako izveštavati o ovom zločinu, u smislu da ćemo zahtevati doživotnu kaznu zatvora za ovog monstruma.

Takođe, ovim putem izražavamo žaljenje što pojedinci pokušavaju politički da lešinare, koristeći ovaj tekst za političku kampanju, i to oni oličeni u Savezu za Srbiju.

Posebno osuđujemo ponašanje jednog od lidera SZS Boška Obradovića, koji zahteva smrtnu kaznu za novinare i urednike koji su objavili iskaz monstruma, što nije zabeleženo nigde u svetu.

Komentari (0)

Loading