Velika nagrada za trud pokreta "Levijatan": Policija će se posebno baviti slučajevima zlostavljanja životinja

Autor:

Vesti

18.12.2019

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici fondacije pokreta "Levijatan", u svom obraćanju preko društvene mreže Fejsbuk, objavili su da je zahvaljujući građanima postignut veliki uspeh u borbi protiv zlostavljanja životina.

RepublikaFoto: facebook.com/Fondacija Pokret Levijatan
Pavle Bihali i Aleksandar Buhanac

Naime, članovi ovog pokreta, oktobra meseca pokrenuli su potpisivanje petecije od strane građanja kako bi se formiralo specijalno odeljenje MUP-a, tzv. policija za životinje.

Nakon puno rada i zalaganja, danas je stigao odgovor iz Ministarstva unutrašnjih poslova u kojem stoji da MUP trenutno ne raspolaže zakonskim i finansijskim ingerencijama za formiranje ovakve vrste policije. Ali, zbog velikog odziva građanja, MUP će odrediti jednu posebnu jedinicu, u okviru svojih mogućnosti, koji će se posebno baviti ovim problemom.

Pavle Bihali je tokom obraćanja izrazio veliko zadovoljstvo zbog uspeha koji je postignut i zahvalio svim građanima koji su svojim potpisima doprineli borbi za zaštitu životinja. Istovremeno, on je dodao da će se policija posebno fokusirati na slučajeve zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja, kao i na borbe pasa.

Kako je izgledalo obraćanje članova pokreta "Levijatan" pogledajte u video prilogu

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading