Guberinić (CarGo): Zorana Mihajlović neće moći da sakrije prekoračenje ovlašćenja i politički pritisak na Tužilaštvo

Autor: Republika

Vesti

05.12.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies, rekao je da mu je žao što se ministarka Zorana Mihajlović nije pojavila na Prvom nacionalnom forumu posvećenom malim i srednjim preduzećima i što nije mogao da joj konačno uživo postavi pitanje šta ima protiv CarGo-a, domaćeg startapa koji posluje potpuno elektronski.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Vuk Guberinić

Ministarka Zorana Mihajlović čini sve da ugasi kompaniju CarGo jer je u tom cilju prekoračila svoja ovlašćenja i vrši politički pritisak na Tužilaštvo.

- Ministarka se poziva na Uber koji često koristi dok boravi u Londonu, ali je zanemarila da kaže da je Uber registrovan u Holandiji, isto kao i neke kompanije koje posluju kod nas u Srbiji, a koje ministarka favorizuje iz nepoznatih ili možda poznatih razloga. CarGo radi u Srbiji i registrovan je u našoj zemlji kao softverska kompanija. Ili ministarki smetaju mladi ljudi sa računarima ili je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije čime moraju da se pozabave institucije - navodi Guberinić.

Direktor CarGo je rekao da će svetlost dana ugledati i dokazi kako ministarka Mihajlović onemogućava rast i razvoj kompanija i inicijativa koje očigledno ometaju njene lične poslovne poduhvate.

- Izgleda da je za ministarku ili za njene partnere CarGo najveći problem Srbije jer je spremna da prekorači svoja ovlašćenja kako bi onemogućila rad CarGo-a. Međutim, nijedan rukopis takvih nedela nije zauvek nestao, pa neće izgoreti ni rukopisi nedela Zorane Mihajlović i neće moći da sakrije prekoračenje svojih ovlašćenja koliko god se trudila - kazao je on. 

Guberinić je rekao da se firma suočava sa velikim pritiscima, a da je najveća ironija što je CarGo prva kompanija iz Srbije, koju je prepoznao prestižni Forbs, te da se umesto sa fer poslovnim uslovima ova kompanija suočila sa nezabeleženom torturom.  

- Poreska policija i poreska inspekcija su već mesecima u firmi. Bili su nam iz visokotehnološkog kriminala, sve moguće i nemoguće su pretresali. Ne mogu ni da prebrojim više koliko puta smo bili na raznim svedočenjima i saslušanjima u 29. novembra. Ništa od toga nam ne smeta, u potpunosti sarađujemo sa svima, ali jedini rezultat ovoga je onemogućavanje još bržeg razvoja kompanije. Ali, mi ne odustajemo. Tek ćemo da se borimo - rekao je Guberinić.

Direktor CarGo zaključio je da CarGo nastavlja svoju borbu uprkos "hapšenjima, zavrtanjima ruka, lupanjima automobila i napadima na kombije za osobe sa invaliditetom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading