(FOTO, VIDEO) U američkoj ambasadi u Srbiji proslavljen Dan zahvalnosti

Autor: Republika

Vesti

29.11.2019

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prostorijama ambasade Sjedinjenih Američkih Država obeležen je Dan zahvalnosti onako kako to američki običaji nalažu.

Upriličen je bogat ručak, a kako se može videti na fotografijama i videima, ambasador Entoni Godfri i okupljeni nazdravljaju i kroz prijatno druženje obeležavaju važan praznik.

Prisutan je i pas koji, očigledno, dosta vremena provodi sa ambasadorom Godfrijem sudeći po njihovoj uigranosti i spretnosti.

Američka ambasada je i na Tviteru čestitala praznik i zahvalila svima na čestitkama...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

DAN ZAHVALNOSTI

Proslava Dana zahvalnosti uvedena je 1789. godine na preporuku predsednika Džordža Vašingtona i odobrenje Kongresa. Kasnije, 1941. godine predsednik Ruzvelt potpisao je zakon kojim se i zvanično uspostavlja Dan zahvalnosti kao praznik koji se proslavlja četvrtog četvrtka u novembru.

Dan zahvalnosti vuče korene još od prvih engleskih doseljenika, a slavi zajednicu različitih kultura. Ovaj praznik su prihvatili svi bez obzira odakle su i kada stigli u Ameriku. Slavi se uz pečenu ćurku i puno hrane. Po dolasku u novi svet, nakon 66 dana teškog putovanja, engleski doseljenici su se složili da odmah uspostave jednakost među sobom i prihvatili zajedničko ime Pilgrims - hodočasnici.

Naseljenim u luci, kojoj su dali ime Plimut, u današnjoj državi Masačusets, prvi zanos i sreću uskoro su im pomutile teškoće u pribavljanju hrane. Spasili su ih lokalni indijanci, koji su im obezbedili hranu i naučili ih kako da uzgajaju kukuruz i drugo povrće.

Kada su hodočasnici naredne jeseni uzgojili dovoljno, da mogu preživeti predstojeću zimu, proslavili su to uz trpezu sa Indijancima, a na trpezi je, između ostalog, bila i divlja ćurka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading