Azil za konje "Staro brdo" moli dobre ljude za pomoć: Ovo nam je poslednja šansa za opstanak!

Autor: Republika

Vesti

15.11.2019

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azil za konje "Staro brdo" iz Lapova nalazi se u veoma teškoj situaciji, a kako bi izbegli zatvaranje mesta gde vode računa o brojnim životinjama, uputili su apel svim dobrim ljudima da pomognu koliko mogu kako bi zimu dočekali spremni u pogledu mehanizacije i obezbeđivanja vode koja je neophodna životinjama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Apel za pomoć prenosimo u celosti...

"Potrebni ste nam više nego ikad - ovo nam je poslednja šansa za opstanak!

Za one koji ne znaju, u azilu je ostalo samo dvoje volontera, a u većini dana čak samo jedan. Raznorazne teškoće i životni putevi su doveli da broj ljudi opada iz godine u godinu i mi koji smo ostali jedva i po lepom vremenu uspevamo da podmirimo sve potrebe životinja u azilu uz sve poslove koji postoje oko održavanja, jedva sastavljajući kraj sa krajem. A najteže je upravo na pomolu - stižu hladne i obilne kiše, snegovi, blato i u tim uslovima sve teže savladiv uspon koji vodi na brdo gde živi veći deo životinja azila.

Kao i svake zime, najveći nam je problem dopremanje vode na Staro Brdo. Do sada smo tonu po tonu vode svakodnevno prevozili, ali sva vučna vozila i prikolice su neregistrovane i u sve lošijem stanju, zbog sve težeg finansijskog stanja u kome se azil nalazi, a sa lošim vremenskim uslovima postaće nemoguće prevoziti vodu kao do sada. Osim toga, samo jedno od nas dvoje može da upravlja teretnim vozilom sa tonom vode za sobom , po krivinama, uzbrdicama i nezgodnom terenu.

 

Onog časa kada vozila zakažu u borbi sa terenom i hladnoćom i životinje ostanu bez vode – azil će se ugasiti. Više nemamo kud.

 

Jedino rešenje i spas vidimo u bušenju arteškog bunara (jer smo dosta iznad najviše pumpe gradskog vodovoda i zato priključak nije opcija) i to je slamka za koju se u ovom času očajnički hvatamo i za šta nam je potrebna sva vaša pomoć!

Bunar koji bi rešio problem bio bi dubok od 120 do 150m i zajedno sa svim priključnim elementima (pumpom, sondama,- crevima) koštao bi oko 8.000 evra. Cifra velika u odnosu na sve troškove koje smo do sada imali, ali je ovo i najveći problem sa kojim smo se ikada suočili. Voda je život i bez nje azil zaista umire.

Znamo da je i vama, kao i nama, ova cifra ogromna. Ali ovu stranicu prati skoro 8000 ljudi. Ukoliko bi već danas svako izdvojio samo po 100 dinara, za jedan dan bismo skupili gotovo ceo iznos i problem vode jedinog azila u Srbiji bi zauvek bio rešen!

 

 

Nismo sami u ovome. Prijatelji iz Engleske, udruženje Serbia's Forgotten Paws, takođe se uključilo i ovu borbu i prikuplja novac za vodu azila, ali i oni su ograničenih mogućnosti jer brinu o desetinama pasa koje takođe čeka zima.

Ovo sada čitate jer vas je ljubav prema konjima dovela nama, jer želite da im se pruži šansa da žive, da budu spašeni, da klanica nije jedina opcija. Sada je trenutak da pomognete da to nastavi da bude stvarnost. Da postoji budućnost za njih. Da postoji sutra.

 

Pomozite da azil živi!

Izveštavaćemo vas redovno kako napredujemo i mi i naši prijatelji iz Engleske. Spremni smo da, ukoliko bude potrebno, prodamo vučne automobile, traktor i prikolice kako bismo prikupili dovoljno, jer ovo je trenutak kada ili nastavljamo da živimo ili se gasimo. MI dajemo sve od sebe i borićemo se do poslednjeg časa.

Pokažimo da zajedno možemo. Pomozite sada!  <3

 

 

Pomoć možete poslati na neki od sledećih načina:

1. Opštom uplatnicom
Primalac: Udruženje Staro Brdo, Lapovo
Br. računa: 150-25986-71
Poziv na broj (ukoliko je neophodan): 11

2. PostNet:
064-18-18-607 , Violeta Jović

3. PayPal:
sanctuaryoldhill@gmail.com

4. Preko platforme za donacije, Serbia's Forgotten Paws:
https://www.justgiving.com/fundraising/well4horses

HITNO JE! Hvala za svaku pomoć!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.