Šta će biti sa studentima? Inspekcija momentalno zatvorila Visoku školu za menadžment u Kragujevcu

Autor: Tanjug

Vesti

10.11.2019

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je nakon vanrednog inspekcijskog nadzora rešenje kojim se Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu privremeno (do kraja zimskog semestra) zabranjuje rad.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Visokoj školi iz Kragujevca nalaženo je da bez odlaganja, prestane da obavlja nastavnu i drugu delatnost do ispunjenja propisanih uslova i o tome javno obavesti studente.

Školi se zabranjuje da organizuje i sprovodi upis i polaganje ispita do kraja zimskog semestra. Naloženo je i uklanjanje natpisa i drugih obaveštenja o radu ustanove iz svih prostorija koje koristi ta škola, kao i prestanak reklamiranja, a do ispunjenja propisanih uslova, ističe se u saopštenju resornog ministarstva.

Kako se navodi, Visokoj školi za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu izdata je dozvola za rad 1. jula 2016. godine, na osnovu izveštaja o početnoj akreditaciji, nakon čega je škola podnela zahtev za akreditaciju 28. marta 2017. godine, ali još nije dobila uverenje o akreditaciji zbog čega se smatra da ne ispunjava propisane uslove za rad, saopštilo je resorno ministarstvo.

Nacionalno akreditaciono telo (NAT) se na zahtev inspektora pismeno izjasnilo da je Visoka škola za menadžment i ekonomiju u Kragujevcu u postupku akreditacije i da je na sajtu NAT-a greškom navedeno da je zahtev odbijen.

Ova škola je pre dobijanja dozvole za rad, upisala studente školske 2015/2016. godine za osnovne akademske studije na studijskom programu ekonomija.

Nakon inspekcijskog nadzora inspektori su doneli rešenje kojim su naložili poništavanje upisa studentima upisanim školske 2015/2016. godine, kao i poništavanje uverenja o stečenom visokom obrazovanju studentima upisanim ove školske godine.

Matične knjige studenata vođene su neuredno i ne može se utvrditi tačan broj upisanih studenata. Škola je upisivala studente školske 2016/2017. godine, 2017/2018. i 2018/2019. godine. Utvrđeno je i da škola nema potreban broj nastavnika propisan odredbom člana 23. stav 3. Zakona o visokom obrazovanju.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading