Majka učenice sedmog razreda zabrinuta zbog udžbenika iz engleskog: Da li je moguće da deca ovo uče?!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

07.11.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udžbenik engleskog jezika za sedmi razred osnovne škole sadrži ukrštenicu čiji je odgovor zabrinuo roditelje.

RepublikaFoto: youtube.com/TVStudioB
Foto: Ilustracija

"Make something die" ili na bukvalnom srpskom "Učiniti da nešto umre", a kao odgovor u ukrštenci reč: "kill" odnosno "ubiti" - ovakav zadatak našao se u radnoj svesci za sedmi razred osnovne škole koji imaju mnogi đaci u Srbiji.

- Ne bih ja to ni primetila da mi jedno veče moja ćerka nije došla sa pitanjem: Mama, šta ja tu sad mogu da napišem? - objašnjava za "Blic" nezadovoljna majka jedne sedmakinje i pita se kako je baš od svih pitanja to moralo biti postavljeno.

Ona ističe da je taj udžbenik već izvesno vreme u prodaji da svako dete koje ga koristi na isti način može doći u situaciju kao i njena ćerka.

 

 

Izdavač "Data status" je na pitanje beogradskog lista odgovoro da je udžbenik akreditovan.

- Radna sveska je odobrena od strane Ministarstva prosvete, kao i od Zavoda za obrazovanje i vaspitanje. Prošao je sve kontrole i s te strane ne vidimo nikakav problem sa postavljenim pitanjem - navode iz "Data statusa".

Oni objašnjavaju i da da se radna sveska i udžbenik posmatraju zajedno te da je sam zadatak bio u vezi sa životinjama i tekstom o lososima koji da bi preživeli moraju da ubijaju druge životinje, te nema veze sa ljudima, niti bilo čime slično, a služi za vežbanje sinonima.

Činjenica je da su đaci tog uzrasta kroz razne sadržaje već uveliko upoznati sa pojmom "ubiti", ali ostaje pitanje da li se to pitanje moglo nekako izbeći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading