Nema gledanja kroz prste! Pauk bez milosti nosi sve redom: Dizali i vozila od 50.000 evra!

Autor:

Vesti

04.11.2019

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stop za bezobrazne vozače! Za nešto više od sat i po u noći između petka i subote kažnjeno je i odneto više od 30 nepropisno parkiranih vozila u centru Beograda.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Niko nije pošteđen

Akcija je organizovana u vreme noćnog provoda, od ponoći do 01.30, a na udaru komunalne milicije i "Parking servisa" našli su svi koji su prekršili saobraćajne propise u Karađorđevoj i Ulici Branka Krsmanovića.

UGROŽAVAJU BEZBEDNOST

Pauk je bez milosti nosio skupocene automobile - mercedese i audije, a bez pardona je uklonjeno i vozilo Poreske uprave.

Paprene kazne

  • 5.000 do 25.000 dinara kazna za nepropisno parkiranje
  • 6.000 do 20.000 dinara košta odnošenje vozila, u zavisnosti od težine
  • 500 do 700 dinara naplaćuje se svaki dan koji auto provede na parkingu "Parking servisa"
  • 750 dinara prenos automobila noću

- Ovako bahato parkiranje ugrožava bezbednost saobraćaja, što je nedopustivo. Pravila moraju da se poštuju, a kola da se parkiraju samo na mestima koja su za to predviđena. Kao što vidite, nema povlašćenih, pa smo odneli i auto Poreske uprave koji je bio nepropisno parkiran - rekao je za Srpski telegraf Andrija Čupković, direktor "Parking servisa", i najavio da će biti još ovakvih akcija u narednom periodu.

Uprkos jakom i hladnom vetru, vredno su radili i komunalni milicioneri, koji su pisali kazne bahatim vozačima. U akciji je učestvovala i saobraćajna policija, ali i timovi interventne jedinice.

Isključeno 20 pijanih vozača

Dok su komunalna milicija i "Parking servis" čistili ulice, saobraćajna policija je dočekivala vozače koji su pokušali da izbegnu kazne.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Tokom kontrole saobraćajci su uhvatili 20 vozača u alkoholisanom stanju, koji su momentalno isključeni iz saobraćaja.

ZAVODE RED

- Ljudi moraju da shvate da, ako hoćemo da živimo u milionskom gradu, moramo da se ponašamo odgovorno. Mi imamo izuzetnu saradnju sa svim gradskim službama, posebno sa interventnom jedinicom, koja nam pruža nesebičnu podršku u ovakvim akcijama. Zavođenje reda u gradu je neophodno, a bahato ponašanje pojedinaca nećemo tolerisati - poručuje Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije.

ČINJENICE:

  • Više od 30 nepropisno parkiranih automobila odneto sa ulice
  • Sedam patrola Komunalne milicije, 10 dizalica "Parking servisa", tri tima interventne i šest patrola saobraćajne policije učestvovalo u akciji
  • Automobili su odneti iz Karađorđeve i Ulice Branka Krsmanovića, gde se nalaze brojni noćni klubovi
  • Akcija uklanjanja nepropisno parkiranih automobila trajala je od ponoći do 1.30

U zajedničkoj akciji učestvovalo je sedam patrola komunalne milicije, tri tima interventne policije, šest patrola saobraćajne policije i 10 dizalica "Parking servisa".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading