"RUŠE NAM KUĆU DOK SAHRANJUJEMO OCA": Tragična sudbina porodice iz Zemuna!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

09.10.2019

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Šta još treba da nam se desi pa da nas ostave na miru? Ima li kraja ovom ružnom snu?" Porodici Demše iz Zemuna, koja još od 30-tih godina prošlog veka živi odmah pored čuvene Kule Gardoš, za sutra u 10.00 časova zakazano je rušenje njihove kuće, dok bi u 13.30 oni trebalo da sahrane Sašu Demše, oca, sina, dedu i glavu ove porodice koji je preminuo pre nekoliko dana!

RepublikaFoto: Photo by Kat Jayne from Pexels
Foto: Ilustracija

- Niko nam ništa nije javio o odlaganju rušenja. Advokati su pokušavali da odu u opštinu Zemun, ali niko nije imao vremena da ih primi. Ipak, rekli su da su obavešteni o smrtnom slučaju. I to je to - priča Kristina, ćerka preminulog Saše Demše.

Kako kaže, juče je dolazila policija da popiše imovinu i članove domaćinstva, kao i da se raspita o tome da li imaju neki alternativni smeštaj. Policija, međutim, nije bila informisana o smrtnom slučaju.

- Nismo dobili nikakvo zvanično obaveštenje o nekim promenama. Advokati će danas ponovo pokušati da odlože rušenje, koje je zakazano za sutra u 10, dok će okupljanje za sahranu početi u 13 sati - priča Kristina, majka dvoje mališana, od osam meseci i dve godine.

Podsećamo, u kući porodice Demše žive četiri generacije, a njihovi problemi počeli su kada je započelo renoviranje kule na Gardošu, uz koju se nalazi njihov dom. Zbog radova i jedinog direktnog ulaza u njihov dom koji je zatvoren, jer je u sudskom sporu, nemaju drugačiji prilaz svojoj kući sem kroz kafanu koja se nalazi tik uz kuću.

 

Međutim, kada je kafana zatvorena, oni su prinuđeni da u svoj dom ulaze - merdevinama!

- Ne možemo normalno da uđemo u svoju kuću, nego moramo da silazimo niz strme stepenice, ili pak merdevine. Na kraju stepenica iz kafane, kao alternativa, nalaze se dve gajbice koje su postavljene kako bi se lakše spuštali i ulazili u sopstveno dvorište - ispričala je Kristina.

Plac na kome živi porodica Demše dugi niz godina, jednim delom je potpuno legalizovan i postoji potrebna dokumentacija kako bi se to dokazalo, dok je drugi deo sporan.

- Drugi deo placa je u procesu legalizacije i poseduje drugog suvlasnika, te sam više puta pokušavala do njega da dođem kako bismo rešili konkretan problem. Međutim i posle godinu dana nisam uspela da nađem čoveka koji navodno poseduje deo placa, a bez njega ne možemo da dobijemo potpunu legalizaciju objekta - zaključila je Kristina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading