Političari uplatili novac za heroje

Autor:

Vesti

18.09.2017

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političari koji su podržali akciju Srpskog telegrafa da se herojima s Košara podigne spomenik u Beogradu ispunili su obećanja! Ministri Vlade, narodni poslanici Skupštine Srbije i gradonačelnici donirali su pristojne svote novca složni, bez obzira na političke stavove, u jednom - da se junacima sa kosovsko-albanske granice konačno podigne spomen-obeležje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Radna atmosfera u ateljeu

Primer ministra prosveta Mladena Šarčevića, koji je prošlog meseca uplatio 200 evra za spomenik, sledili su i ostali. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pridružio se akciji Srpskog telegrafa i uplatio krajem avgusta, kako je i obećao, 30.000 dinara.

Složni u ideji da se junacima s Košara podigne spomen-obeležje Vučević, Mihajlović, Parović i Stamenkovski donirali pristojne sume novca

Obećanje da će finansijski pomoći našu inicijativu ispunio je i Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta. Parović je u petak uplatio 20.000 dinara da bi doprineo izgradnji spomen-obeležja golobradim momcima koji su se za vreme NATO bombardovanja 1999. godine borili protiv petostruko jačeg neprijatelja.

PAROVIĆ: Heroji s Košara i spomenik koji treba da podseća na njihovo junaštvo i žrtvu predstavljaju simbol onoga čemu nove generacije treba da se uče

- Heroji s Košara i spomenik koji treba da podseća na njihovo junaštvo i žrtvu predstavljaju simbol onoga čemu nove generacije treba da se uče, a to je da znaju da je junaštvo čin odbrane sebe od drugih, a ljudskost čin odbrane drugih od sebe - izjavio je za naš list Parović.

Vajar i idejni tvorac spomenika Miodrag Rogan podržava angažovanje sportista i političara i apeluje na ostale ličnosti od medijskog značaja da svojim malim doprinosom pomognu u kreiranju obeležja junaštva srpskih boraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading