BRUKA I SRAMOTA! NVO brane krimi tužioca

Autor: Republika

Vesti

16.09.2019

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak skandal! Grupa od 17 NVO organizacija stala je u odbranu tužioca Stanislava Dukića, za koga je Srpki telegraf otkrio da je slavio rođendan sa ljudima iz kriminalnog miljea koji su dobro poznati policiji.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Bez obzira na to što je Etički komitet Državnog veća tužilaca, posle pisanja Srpskog telegrafa o skandalu koji je izazvao pravi zemljotres u vrhu srpskog pravosuđa, pokrenuo postupak pred disciplinskom komisijom protiv Dukića i još troje tužilaca, grupa nevladinih organizacija stala je u njegovu zaštitu.

Umesto da osude sramno ponašanjen tužilaca, koji su, podsetimo, 30. avgusta u "Šumadiji" bančili sa ljudima koji se sumnjiče da su umešani u krupan kriminal, grupa nevladinih organizacija objavila je saopštenje u kojim su pokušali da celu priču relativiziju zaklanjajući se iza floskula o "tabloidnom blatu" i pričom o ugrožavanju "bezbednosti" nosilaca pravosudne funkcije.

 

Među potpisnicima saopštenja u kojem se brani prljavi tužilac su i fondacija Slavko Ćuruvija fondacija, Srbija u pokretu, CRTA, Inicijativa mladih za ljudska prava kao i Građanske inicijative. Takođe, iza ovog saoštenja stoje i Komitet pravnika za ljudska prava JUKOM, Beogradski centar za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava, Centar za praktičnu politiku, Transparentnost Srbija, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Odbor za ljudska prava Niš, Katalist Balkans, Fondacija za otvoreno društvo, Odbor za ljudska prava Negotin, Partneri Srbija i Novi optimizam.

Podsetimo, Srpski telegraf prvi je otkrio, a potom i dokumentovao fotografijama nezabeleženo bešćašće tužilaca, na šta su reagovali i republički tužilac Zagorka Dolovac, ministarka pravde Nela Kuburović, mnogobrojne kolege i stručna javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading