Divlje svinje noćima urnišu njivu kod Valjeva, vlasnik očajan

Autor: novosti.rs

Vesti

04.09.2019

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krdo divljih svinja već noćima ostavlja pustoš u njivi silažnog kukuruza domaćina Bogdana Đokića iz Balinovića kod Valjeva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hektar kukuruza posle pohoda divljači izgleda kao da je tuda prošao kombajn, po nekim procenama, divlje svinje do sada su uništile više od vagona silaže, kojom je Đokić planirao da hrani krave.

Ne vredi, vele Đokići, ni što noću dežuraju u njivi. Divlje svinje teško je oterati, jer se ne plaše ljudi. Lane, sa iste parcele imali su 24 prikolice silaže, ove godine, kažu, teško da će imati ikakve koristi...

- Ako divlje svinje ovako nastave, nema šanse da prehranim 11 krava, koliko je u štali trenutno - kaže Bogdan. - Sva je prilika da ću broj krava morati da smanjim. Obraćao sam se valjevskom lovačkom udruženju, rekli su mi da parcelu treba da ogradim pletenom žicom. Gde mi je onda računica, koliko će silaža da košta, jer bi ograda bila skuplja od kukuruza. Hteo sam da odmah oberem kukuruz, ali još nije zreo za silažu. Kukuruz koji su divlje svinje samo načele samleo sam u silažu, ali krave neće da jedu...

Bogdan se pita zašto lovci ne organizuju dežurstva, da od divljih svinja sačuvaju njegovu i njive drugih vlasnika. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading