Građevinac optužuje "Elita gradnju": Imam snimke da me je Krstić ucenjivao

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vojkan Krstić je kralj beogradskih deponija! Imam snimke da me je Krstić ucenjivao i protiv njega sam podneo prijavu", tvrdi za Srpski telegraf vlasnik jednog uglednog građevinskog preduzeća koje je, između ostalog, specijalizovano i za rušenje objekata. On objašnjava da, uprkos brojnim Krstićevim ucenama, nije pristao na reket navodnog humanitarca.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

U DOSLUHU S OPŠTINARIMA

- Krstić ima deponije svuda po Beogradu - Batajnica, Kumodraž, Ada Huja, nedaleko od Pančevačkog mosta..., te ukoliko se bavite gradnjom u prestonici, teško da možete da ga promašite - navodi naš sagovornik.

Vojkan Krstić je inače vlasnik firme "Elita gradnja", koga investitori i vlasnici građevinskih firmi u Beogradu optužuju da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zgrće milione. Ako ne urade kako je po volji Krstiću, tvrde oni, vlasnik "Elita gradnje" šalje inspektore da im budu za petama...

Beogradski građevinci tvrde da i Krstiću niko ništa ne može jer radi u dosluhu sa čelnicima gradskih opština. I naš sagovornik svedoči da su Krstiću ruke očigledno odrešene jer radi u sprezi sa čelnicima gradskih opština Palilula i Voždovac.

Ne zna gde mu se nalazi spasilački centar

Naš izvor dodaje i da su Krstićeva humana dela farsa, odnosno da biznismen za svoje humanitarne akcije u kojima plaća sirotinji račune i upošljava ljude. Preko agencije angažuje statiste, glumce. Međutim, Krstić je za Srpski telegraf negirao ove tvrdnje:

- Što se humanitarnih aktivnosti tiče, na klipovima o kojima pričate se nalaze ljudi, imenom i prezimenom, sa kojima je lako stupiti u kontakt. Moj humanitarni rad sam tendeciozno nastojao da učinim viralnim ne bi li podstakao i druge ljude na slične aktivnosti, svestan činjenice da se u Srbiji jedino uspeh ne prašta i da će uvek biti zluradih komentara.

S druge strane, na naša pitanja gde se tačno, fizički, nalazi njegov Spasilački centar Srbije, Krstić nije znao da nam odgovori.

- Što se Spasilačkog centra Srbije tiče, ti sjajni momci i devojke okupljeni su spontano tokom akcija spasavanja u poplavama 2014. godine, a svoje umeće i sposobnost demonstrirali su nedavno na međunarodnoj vežbi civilne zaštite u Nišu, kao najbrojnija organizacija od posebnog interesa za pružanje dodatne podrške u vanrednim situacijama - naveo je on.

- On je nama građevincima dobro poznat. Brojni investitori plaćaju Krstiću 1.700 dinara po kamionu sa građevinskim šutom. Pa zamislite vi, imam 30.000 kamiona godišnje, ako po svakom njemu platim harač, on bi samo od mene uzeo 300.000 evra! Ne dolazi u obzir! Pa tako bih sahranio sopstvenu firmu... On je danas očigledno jako moćan, ali proći će i njegovo... Ko zna od koliko ljudi uzima reket i koje novce zgrće - konstatuje naš izvor.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

ŠALJE SVOJE INSPEKTORE

Nakon što je, kaže, odbio da stupi u dil sa Krstićem, inspekcija je bukvalno dežurala na svakom njegovom gradilištu.

- Ako ne pristanete na ono što traži, Krstić, razume se, šalje svoje inspektore. Bez obzira na to što u poslovanju poštujem sve propise, oni vas svuda prate. Dođu na gradilište i kažu: "Mi smo poslati"... Napisali su mi četiri-pet kazni po 150.000 dinara, za firmu i za mene posebno po 25.000. To je na sudu trenutno - objašnjava on kako Krstić "posluje".

Opštine tvrde da nemaju ništa s njim

Povodom sumnji investitora o dosluhu Vojkana Krstića i opštinskih čelnika u voždovačkoj opštini odgovaraju da nemaju nikakve veze sa neumesnim Krstićevim radnjama.

- Nemamo saznanja o bilo kakvim ucenama za odvoz šuta i decidno odbijamo bilo kakvu umešanost u navedene radnje - tvrde oni.

U Paliluli kažu da im nije poznata firma "Elita gradnja", niti je, tvrde, imala bilo kakvu saradnju s opštinskim organima.

- Opštinska komunalna inspekcija na dnevnom nivou rigorozno kontroliše istovar šuta na području Ade Huje - navode oni. Podsetimo, iz ove opštine prethodno su na pitanja u vezi sa firmom "Elita gradnja" odgovorili kao da se radi o kompaniji "Elita Cop".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Baja

10.08.2019 15:44

Osudjivani kriminalac i narko diler koji je cak i rafalno pucao na decu u osnivnoj skoli u Kumodrazu. Drzavo reaguj.

Odgovori 16 3
Darko

19.09.2019 18:10

Organizovani kriminal sa divljim deponijama.

Odgovori 12 0
Mire

19.09.2019 19:49

Zasto ga vlast stiti???

Odgovori 12 0
Dare

03.11.2019 14:37

Kumodraski narko diler preko puta os vojvoda stepa

Odgovori 11 1