(FOTO) Velika moba na Svetoj Gori: Studenti iz Beograda krenuli na berbu grožđa u Hilandaru

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2019

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa studenata Poljoprivrednog fakulteta krenula je večeras na mobu na Hilandar, na berbu grožđa u vinogradima srpskog manastira na Svetoj Gori, koja će trajati 10 dana.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Realizuju dobru ideju: Studenti Poljoprivrednog fakulteta

Jedan od 14 studenata koji su ispred sedišta Fondacije zadužbine manastira Hilandara krenuli na Svetu goru je i Aleksandar Vitorović koji je pre polaska rekao da studenti tom akcijom žele da nastave humano delo svog profesora Nebojše Markovića koji, kaže, godinama pomaže u podizanju i održavanju vinograda u Hilandaru.

- Ideja o mobi javila se prošle godine u ovo vreme kada je jedan kolega boravio u Hilandaru i po povratku ispričao da je učestvovao u berbi grožđa. Uglavnom su se prijavili studenti treće i četvrte godine sa smera biljna proizvodnja - rekao je Vitorović. 

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Sekretar Udruženja akcijaša i volontera Valjevo Boža Vićentijević nazvao je mobe pretečom omladinskih radnih akcija i srpskim načinom organizovanja da bi se obavili razni poslovi na poljima ili u domaćinstvima.


- Danas se ponovo vraćamo omladinskim radnim akcijama kroz mobe. Ovog puta studenti idu na Hilandar da pomognu i urade jedno dobro delo - rekao je Vićentijević.

Studentima je u pripremi mobe pomoglo rukovodstvo Saveza udruženja omladinskih radnih akcija Srbije (SORAS), a učesnike berbe grožđa u Hilandaru ispratili su počasni predsednik SORAS-a Slobodan Ristanović, predsednica Upravnog odbora Dragana Andrić, sekretar SORAS-a Vladimir Galić i direktor zadužbine manastira Hilandar Milivoje Ranđić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading