(FOTO) Skandal kod Ulcinja: Albanci mašu svojim zastavama kod SRPSKE SVETINJE!

Autor:

Vesti

11.07.2019

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krst ne može, ali albanski dvoglavi orao, simbol "velike Albanije", može! Samo nekoliko dana pošto je policija Mila Đukanovića zabranila sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske da održi liturgiju na ostacima Crkve Svetog Jovana Vladimira, prvog srpskog svetitelja, u Svaču kod Ulicinja, na istom mestu našli su se albanska zastava i simboli "velike Albanije".

Foto: www.in4s.net
Sramno ponašanje Albanaca kod srpske svetinje

Grupa Albanaca obučena u nacionalno ruho popela se do crkve sa jasnom namerom da provocira, ali zbog toga niko nije reagovao.

Foto: www.in4s.net

Da stvar bude gora, razlog da se sveštenstvu ne dozvoli služba jesu navodni arheološki radovi na lokalitetu, ali to izgleda nije bila prepreka za okupljanje albanske grupe. Reč je o žiteljima takozvane ulcinjske krajine, čiji je nacionalni savet oštro protestovao protiv najavljenog dolaska mitropolita Amfilohija, smatrajući to provokacijom Srpske pravoslavne crkve. I inače, u ovom kraju je maltene postalo nemoguće održati liturgiju, a da to ne prođe bez incidenata.

Foto: www.in4s.net

Komentarišući najnovije provokacije Srba u Crnoj Gori, lider Demokratskog fronta Andrija Mandić ističe da nije začuđen, ali da se plaši da ovo nije tek još jedna od čarki, već deo zacrtanog plana formiranja "velike Albanije".

Foto: www.in4s.net

- To je sasvim prirodno ponašanje crnogorskog režima, koji je po svojoj prirodi antisrpski. S druge strane, zna se se je Milo Đukanović ključni partner Hašima Tačija i prvi koji će pritrčati u pomoć u njihovoj misiji stvaranja "velike Albanije". Više puta sam apelovao na predsednika Vučića da prekine bilo kakvu komunikaciju sa Đukanovićem jer sve što pričaju koristi za skupljanje poena i da prenese Tačiju. Jedina prepreka stvaranju te, kako Albanci vole da kažu, prirodne Albanije koja bi obuhvatala sva područja na kojima većinski živi albanski živalj jeste upravo srpski narod u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji - kaže Mandić.

RepublikaFoto: www.in4s.net

Milačić: Propaganda ne prolazi

Marko Milačić, predsednik stranke Prava Crna Gora, kaže da ovaj primer pokazuje da više ne prolazi ona propaganda da su Srbi neprijatelji Crne Gore.

- Tamo gde nema države ne možemo ni očekivati poštovanje jedine kanonski priznate crkve, kako je sam Vartolomej nedavno rekao. Ovakvo postupanje još jednom pokazuje da je crnogorski režim saučesnik u formiranju "velike Albanije" na delovima teritorije Crne Gore - dodaje Milačić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading