Kazne za nemarne gazde pasa povećane 5 puta: Evo u kom gradu u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

27.06.2019

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazne za komunalne prekršaje u Novom Sadu povećane su do zakonskog maksimuma, odlučili su odbornici Skupštine grada. Tako su pojedine kazne povećane i do pet puta.

RepublikaFoto: Promo
Foto: Ilustracija

Predložene izmene gradskih odluka, između ostalog, predviđaju kazne od 25.000 dinara, ili oko 200 evra, za građane koji vode pse i mačke bez povoca, ne čiste izmet ljubimaca s javnih površina, ne nose pasoš za ljubimce, te nemaju kod sebe kese za izmet ili uvode životinje u javni prevoz bez odgovarajućih transportera.

Najniže kazne u iznosu od 8.000 dinara platiće građani koji na određenim objektima ne istaknu natpis “Čuvaj se psa”, kao i oni koji izvode pse na javne zelene površine koje nisu za to predviđene.

Kazne će sa 8.000 na 25.000 biti povećane i za pranje vozila na javnim površinama, te za nepropisno parkiranje na zelenim površinama. Maksimalne kazne propisane su i za stvaranje divljih deponija, bacanje otpada van kanti i kontejnera, njihovo premeštanje, uništavanje dečjih igrališta, gradskog mobilijara, branje cvetova i plodova s drveća na javnim površinama, loženje vatre, paljenje stabala, uvođenja životinja na plažu Štrand, loptanje van obeleženih mesta na plaži i slično.

Za pravna lica za određene prekršaje kazne su povećane sa 30.000 na 150.000 dinara, odgovorna lica u preduzeću umesto 10.000 platiće 25.000, dok će preduzetnik biti kažnjen sa 75.000 dinara umesto dosadašnjih 15.000.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dera

27.06.2019 20:24

Slažem se sa povećanjem kazni, ali ih treba i primenjivati. Lako je propisati zakone ali nije lako sprovesti u primenu.