Stanari u zgradama postali prava zanovetala: Smeta im čak i hodanje u štiklama!

Autor: Republika

Vesti

07.06.2019

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesionalni upravnik Marko Arsenijević govorio je u Danu uživo o novom kućnom redu, koji je najavljen do kraja juna u Beogradu. Govoreći o žalbama stanara, rekao je da pamti jedan slučaj gde je komšija, u zgradi koja nema lift, zatražio da se zabrani kretanje u štiklama posle 22h, jer ga komšinica tako probudi posle ponoći.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Govoreći o novom kučnom redu, koji je najavljen do kraja juna u Beogradu, Arsenijević je rekao da je to realno.

- Mi već u Beogradu imamo odluku o kućnom redu, samo će se stari inovirati. Ritam života je doneo svoje, promenilo se i radno vreme, pa treba da se promeni i odluka da traje od 13 do 17 h -  kaže on.

Kako je rekao, za sada postoji odluka o kućnom redu grada, skoro sve odredbe sadrže da je zabranjena vika, buka, skakanje...

- Ne postoji odredba koja zabranjuje bebama da plaču, nužno treba imati tolerancije - kaže on.

Ističe da je mnogo više stanara i problema, nego inspektora, ali da pretpostavlja da će se ljudi uozbiljiti.

- Ima zgrada koje su zaista kulturne i fine. Kulturološki gledano zavisi dosta od vaspitanja i zaista je primećeno da je u zgradama gde je starija populacija mirnija situacija. Prema statistici, uvek je najveći broj poziva tamo gde je mlada populacija, ali ne bih ja ni njima zamerio - kaže on.

Kako kaže, pamti jedan slučaj gde je komšija, u zgradi koja nema lift, zatražio da se zabrani kretanje u štiklama posle 22h, jer ga komšinica tako probudi posle ponoći.

- Objasnili smo gospodinu da nemamo ovlašćenja da zabranimo nekome da nosi štikle - kaže on.

Kako je rekao, u svakoj situaciji moraju izaći na teren i razgovarati sa obe strane.

- Ako neko učestalo prijavljuje komšiju, počinjemo psihološki da procenjujemo ljude, da ne bismo odmah zvali komunalnu inspekciju - kaže.

Ističe da njegova iskustva kao upravnika nisu loša.

- Za sada upravnika nisu napadali. Bilo je malo vike i dreke posle neke žurke, bilo je i pretnji, ali se sve to završilo čak i pozivom na piće. Iskustva sa građanima su pozitivna - kaže Arsenijević.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading