Proglašena vanredna situacija: Ne nazire se kraj poplavama, jer su najavljene nove padavine!

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

11:25 >> 14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je do sada zbog nevremena praćenog gradom i jakom kišom, u tri lokalne samouprave proglašena vanredna situacija, i to u pojedinim mesnim zajednicama u Čačku i većem broju mesnih zajednica u opštini Lučani, kao i na teritoriji Novog Pazara, a još je na snazi i u Boljevcu, kažu za Tanjug u Sektoru MUP-a za vanredne situacije.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter/@jjmedic89

- Danas je relativno mirno. Po prognozama, očekuju se ponovo pljuskovi, tako da može biti problema i sporadičnih izlivanja vode - rekao je nacelnik Uprave za upravljanje rizikom Živko Babović.

Na teritoriji grada Novog Pazara proglašena je vanredna situacija zbog visokog vodostaja reke Raške, odlučio je gradski Štab za vanredne situacije posle obilaska terena na kome su angažovane sve ekipe i mehanizacija.

Direktor "Direkcije za izradnju", Mujo Šaćirović kazao je da su jutros tri reke imale povećan vodostaj i da su se izlile, posebno reke Trnava i Jošanica i to u delovima koji su standardno na udaru prethodnih godina. 

Posle grada i jake kiše, u nedelju uveče vanredna situacija proglašena je u 22 seoske mesne zajednice u opštini Lučani od ukupno oko 30 mesnih zajednica, i u 19 mesnih zajednica u Čačku od ukupno 69 mesnih zajednica.

Stradalo voće i povrće

- U nedelju uveče je u opštini Lučani i Gradu Čačku zbog velike količine grada i kiše došlo do problema u kanalizacionim sistemima i do izlivanja vode, a veliku štetu su pretrepeli voćnjaci i povrtnjaci - rekao je Babović, dodajući da te lokalne samouprave nisu tražile pomoć Sektora za vanredne situacije.

Foto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Kako je rekao, procenu pričinjene štete utvrđuju opštinske komisije.

Problematično je bilo u nedelju uveče na teritoriji beogradske opštine Lazarevac, a Babović navodi da je Sektor za vanredne situacije intervenisao i pomogao na otčepljavanju kanalizacionih instalacija koje su bile zagušene zbog ogromne količine vode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading