PRVE KAZNE OD 25.000 ZA BAHATO PARKIRANJE: Komunalni policajci napisali vozačima za samo 5 dana 1.038 kazni

Autor: blic.rs

Vesti

31.05.2019

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komunalni policajci od 24. maja do četvrtka u 14 sati u Beogradu zatekli 1.038 nepropisno ostavljenih i parkiranih vozila na javnim površinama koje nisu obeležene za parkiranje, rečeno je u Sekretarijatu za poslove komunalne policije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Svi vlasnici nepropisno parkiranih vozila na javnim površinama, za koje su najnovijim izmenama Odluke o komunalnom redu, propisane veće novčane kazne, biće sankcionisani u skladu sa novim propisima - kažu za iz Sekretarijata.

Novom Odlukom o komunalnom redu kazne za nepropisno parkiranje, kretanje i zadržavanje vozila na tramvajskim šinama, kao i na pešačkom prelazu, u parkovima i pešačkim zonama povećane su na 25.000 dinara. To znači da su komunalni policajci za nepunih pet dana, ako su svi kažnjeni vozači uhvaćeni na takvim mestima, napisali kazne u ukupnom iznosu od 32.700.000 dinara!

U Sekretarijatu ističu da nema selekcije pri kažnjavanju vozača zbog nepropisno parkiranih automobila, odnosno da se ne pravi razlika o tipu vozila.

U Sekretarijatu navode i da u skladu sa svojim ovlašćenjima, 24 časa svakog radnog dana, subotom, nedeljom i u dane državnih i verskih praznika postupaju kako po službenoj dužnosti, tako i po prijavama građana na celoj teritoriji grada i preduzimaju sve mere za koje su ovlašćeni da bi osobe koje narušavaju komunalni red bile sankcionisane.

Ovoliki broj kazni u visini trećine prosečne plate u Beogradu pokazatelj je i da mnogi Beograđani nisu upoznati sa pooštrenim merama kojima se uvodi komunalni red. Osim toga, iskustva sa terena pokazuju i da neki od vozača pokušavaju da se pravdaju nedostatkom mesta za parking.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gently

16.11.2022 15:04

Држави су потребне паре да их троши на шта она хоће, на мети су обични возачи, "бахати" ће то бити и даље