Detaljna prognoza za maj: Čeka nas 19 kišnih dana, negde će biti i snega

Autor: Republika

Vesti

05.05.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodostaji na većini reka u blagom porastu i svakodnevno se prate, Tamiš zasad jedini preti, kažu naši metereolozi.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Srbiju tokom meseca očekuje promenljivo vreme i čak 19 kišnih dana, a u ponedeljak će temperatura pasti ispod 10 stepeni. Meteorolozi kažu da su vodostaji na većini reka u blagom porastu.

- Dunav, Tisa i Sava su u domenu srednje niskih vodostaja i za njih nema trenutno opasnosti od izlivanja. Trenutno je aktuelno upozorenje za Tamiš, gde je vodostaj u većem porastu, sa tendencijom rasta i u naredna dva dana, ali se zasad ne očekuje prevazilaženje granice vanredne odbrane od poplava. Od nedelje po podne se očekuju pljuskovi s grmljavinom, a situaciju na rekama će pratiti naše službe koje rade danonoćno i blagovremeno će se izdati nova upozorenja ako to bude potrebno - kaže za Kurir prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ.

Đorđe Đurić, meteorolog "Veder tu ambrele", kaže da je pred nama mesec sa dosta padavina i da će se kišni period nastaviti već predstojećeg vikenda.

- Danas će u celoj Srbiji biti oblačno. Do kraja dana očekuju se pljuskovi s grmljavinom. Biće uslova za pojavu grada i obilnijih padavina na lokalu, kao što je bilo i prethodnih dana. Duvaće vetar, a temperatura će biti od pet do 12 stepeni ujutru, a maksimalna 23 stepena. U nedelju će biti promenljivo oblačno i ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana na teritoriji cele zemlje se očekuje naoblačenje koje će biti praćeno zahlađenjem sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz moguću pojava grada. Temperatura će se kretati od 16 do 22 stepena, ali posle podne i uveče će biti u padu - rekao je za Kurir Đurić i dodao:

- U ponedeljak, za Đurđevdan, biće oblačno i hladno s pljuskovima, a na nižim planinama se očekuju susnežica i sneg. Duvaće jak vetar i biće prilično hladno za ovo doba godine. Temperatura neće preći 12 stepeni. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading