BIGMEK NAVLAKUŠA! "Mekdonalds" ne bira sredstva da namami kupce!

Autor:

Vesti

03.05.2019

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bigmek za 100 dinara, ali samo za brze i samo jednom! Američki lanac brze hrane smislio je novu navlakušu da privuče kupce, pa su tako po celom Beogradu postavili bilborde koje kada pogledate pomislite da je cena bigmeka 100 dinara iako se zapravo radi samo o tome da ovaj obrok možete kupiti po toj ceni samo jednom uz "Mekdonalds" aplikaciju, i to samo u roku od 60 sekundi nakon aktiviranja promotivnog koda.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mekova aplikacija čista prevara

A oni koji nisu dovoljno brzi i spretni bigmek će platiti tri puta skuplje, odnosno 320 dinara, koliko regularno košta.

- Imam popust, a zapravo ga nemam - neprijatno se iznenadio Miloš Petrić (35) kada je shvatio da nakon što je preuzeo aplikaciju nije uspeo da dobije burger na popustu.

- Sledio sam navedena uputstva na aplikaciji, međutim, kada sam aktivirao kupon, zazvonio mi je telefon i morao sam da se javim. Zbog toga sam izvisio za promo-obrok. Nije u pitanju bogatstvo, ali mislim da nije fer da popust može da se iskoristi samo za 60 sekundi - ogorčen je ovaj Beograđanin.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača, kaže da više od 80 odsto reklama na određeni način nosi prevarnu poruku za potrošače, a jedna od njih je i na bilbordima "Mekdonaldsa".

- Sama činjenica da nigde na reklamnom panou nije navedeno da je neophodno da u roku od jednog minuta kupite bigmek za 100 dinara ukazuje na prevaru. U pitanju je dovođenje potrošača u zabludu kako bi preuzeli aplikaciju. A kampanja je osmišljena tako da vrlo mali broj korisnika može da iskoristi pogodnosti kupona jer u suprotnom ne bi bilo 60 sekundi, već pet minuta ili neograničeno - objasnio je stručnjak. 

Svi "Mekovi" gresi

RepublikaFoto: pixabay.com
  • Grand bigmek je samo 50 g teži od bigmeka iako je 200 dinara skuplji
  • Hamburgeri iz "Mekdonaldsa" ostaće nepromenjeni i posle 15 dana čuvanja van frižidera
  • Na fiskalnom računu piše da je za reklamaciju obavezan račun iako zakon propisuje suprotno
  • Reklama gde dečak bez oca utehu pronalazi u sendviču razbesnela je nedavno korisnike društvenih mreža
  • Desetine korisnika "Mekdonaldsovih" restorana u SAD, prenose mediji, obolelo 2018. od crevne bolesti

S druge strane, u "Mekdonaldsu" tvrde da je kampanja fer i da nema reči o obmanjivanju kupaca.

- Bigmek je 100 dinara samo za naše goste koji preuzmu aplikaciju sa Epl stor ili Gugl plej platforme i registruju se i to jasno piše na bilbordu. To je naš kupon dobrodošlice korisnicima aplikacije. Ovo je specijalni kupon i svako ko se registruje u samoj aplikaciji će pronaći informaciju na koji način se kuponi koriste. Ove informacije se nalaze i na brošurama u našim restoranima. Tako da nema govora o bilo kakvom obmanjivanju kupaca - poručuju oni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading