KO POSTAJE LOTO MILIONER: Sedmicu dobijaju muškarci iz Beograda

Vesti

29.08.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ste muško, živite u Beogradu i zaokružili ste na loto listiću broj 35, mogućnost da dobijete sedmicu, koja u današnjem kolu iznosi čak dva miliona evra, veća je nego da ste žensko i da dolazite iz Zaječara ili Bora.

RepublikaFoto: Tanjug
Muškarci iz Beograda imaju najveće šanse da dobiju sedmicu

Šanse da postanete loto dobitnik iznose jedan prema 15.380.937, to jest 0,0000065 odsto. To znači da je za sigurni dobitak potrebno uplatiti skoro 15 i po miliona listića i za to izdvojiti 1,2 milijarde dinara. Skoro pet puta češće na lotu dobijaju muškarci nego žene, a oni koji žele da povećaju svoje šanse za sedmicu kombinacije popunjavaju u Beogradu jer ostali gradovi ubedljivo zaostaju po broju dobitnih listića.

SVI BROJEVI RAVNOPRAVNI

Zanimljivo je da u Boru, Zaječaru, Kikindi i Loznici od 2005. godine nije izvučena nijedna sedmica. U dobitnim kombinacijama najčešće se pojavljuje broj 35, a iza njega slede i 3, 8, 9, 13, dok su najređi brojevi 5, 27 i 37. Retko se u jednoj kombinaciji nalaze brojevi iste dekade, još ređe samo parni ili samo neparni, a najčešća kombinacija je četiri neparna i tri parna.

Ipak, Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije, objašnjava da ova statistika ne znači mnogo i da je veća verovatnoća da čoveka udari grom nego da dobije sedmicu.

- Svi brojevi su ravnopravni i potpuno je svejedno da li neko uplaćuje godinama istu kombinaciju, to mu neće povećati šanse da dobije sedmicu. Izvlačenja su nezavisna, pa je potpuno ista verovatnoća svaki put. Takođe, onaj ko uplati deset kombinacija nema deset puta veću šansu, nego mnogo manje. Igre na sreću treba doživeti kao zabavu, kao zanimljivu neizvesnost i potpuno je pogrešno ulagati veliki novac u loto jer to vodi ka gubicima - kaže Ognjanović.

TROŠITI POSLE EUFORIJE

Psihoterapeut Nebojša Jovanović kaže da dobitnici često proćerdaju novac, pa im savetuje da ništa ne rade sa njim dok ih ne prođe euforija.

- Čovek koji naglo dobije veliki novac počne da ispunjava sve svoje fantazije o tome kako bi živeo kad bi bio bogat, zaboravljajući da je i trošenje novca veština koju treba znati. Najpametnije je ne obaveštavati u prvi mah nikoga o tako velikim promenama i doći prvo sebi, a tek onda pomoći porodici i prijateljima za koje smatrate da su pomoć zaslužili - kaže Jovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading