Kragujevčani, stiže i kod vas BUS PLUS, ali ćete sa karticom moći i na OVA mesta!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.04.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elektronski sistem plaćanja vožnje u javnom gradskom prevozu, po ugledu na beogradski BusPlus, stigao je i u Kragujevac. Međutim, kartica neće kao u prestonici služiti samo za gradski prevoz već i za ova mesta koja će moći sa njom da posećuju...

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Kako se navodi na sajtu Grada Kragujevca, uvođenje novog sistema plaćanja počinje od 1. maja, a od tada će cena pojedinačne karte kod vozača biti znatno skuplja.

Inače, u novom sistemu naplate postoje personalizovane i nepersonalizovane eKg kartice, kao i dnevna, odnosno trodnevna i petodnevna vremenska karta.

Zamena kartica počela je 5. aprila i trajaće do 1. maja, dok će cena personalizovane kartice biti 300, a nepresonalizovane 250 dinara.

Osim u prostorijama Gradske agencije za saobraćaj (GAS) gradajni će moći da dopunjuju karticu na još osamdesetak prodajnih mesta u gradu. 

Novi elektronski sistem plaćanja vožnje u Kragujevcu pustili su u rad gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i ambasador Turske Tanžu Biligič očitavanjem personalizovanih eKg kartica.

Oprema za monitoring i tiketing iznajmljena je na period od dve godine od turske kompanije Apex Solutinos, koja je pobedila na tenderu GAS-a.

 Ideja je da osim za prevoz, kartica bude ulaznica za galerije, muzeje ili bazene, da se koristi za parking, kao i za svakodnevnu prijavu i odjavu dece iz vrtića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Paja

12.04.2019 13:31

Postoji jedan problem, u kojim autobusima misle da se koristi ova kartica?