EKOLOŠKA KATASTROFA KOD SMEDEREVA: Naftna mrlja pluta Dunavom, službe tvrde da nisu nadležne

Autor: novosti.rs

Vesti

04.04.2019

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod zidina Smederevske tvrđave - u blizini ušća Jezave u Dunav, te nedaleko od stare Luke - pre tri dana su se pojavile naftne mrlje, ali niko od nadležnih ne saopštava ni koliki je stepen zagađenja, ni koje kriv za ovaj akcident.

RepublikaFoto: facebook.com/VOLIM DUNAV
Foto: Ilustracija

U gradskoj Ekološkoj inspekciji kažu da nisu nadležni, baš kao ni smederevsko odeljenje Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, iz kojeg je preporučeno da se obratimo Inspekciji za vode, koja je u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Tamo, ipak, ne misle tako...

- To je, zapravo, više u domenu rada Inspekcije za zaštitu životne sredine - smatra šef Dragoslav Đorđević, uz napomenu da su za problem saznali od novinara. - Jaka košava otežava utvrđivanje stepena zagađenja, ali ćemo u daljem postupku utvrditi o čemu je zaista reč.

Šef Lučke kapetanije u Smederevu Branislav Mališić kaže da ni oni nemaju ingerencije, a u Rečnoj policiji se nezvaničnosaznaje da nemaju zvanična obaveštenja o tome otkud nafta u Dunavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading