Počeo je Vrbopuc! Žene, evo šta da uradite da bi vas pratila sreća ili da zatrudnite

Autor: Republika

Vesti

23.03.2019

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrbopuc ili "prolećno ludilo" je svojevrstan fenomen.

RepublikaFoto: pixabay.com

Vrbopuc je srpska reč koja označava prolećno bujanje erotike. Proleće, buđenje prirode, uvek se dovodi u vezu i sa buđenjem ljudskih čula. Period od 21. marta do Blagovesti, 7. aprila, vodi se kao vreme buđenja seksualne želje, doba naročite plodnosti žena.

Pojam "vrbopuc" vezan je za drvo, vrbu, za trenutak kada vrba ozeleni. Čim vrba ozeleni, narod veruje da kod žena poraste polna želja. Vrba u srpskim verovanjima i religiji ima značajno mesto. Zato, uberite granu vrbe jer će vas sreća pratiti.

Nakon što se ubere grančica vrbe, treba da se malo zaseče njena kora i lanenom krpicom pokupi "sok života" koji iz nje curi. Krpica se čuva i nosi kao amajlija (čitaj: za sreću) cele godine, a kažu otvara duhovne oči i budi intuiciju.

Žene su u tom periodu veoma plodne, pa sve koje žele da postanu majke ne treba da propuste ovaj idealan momenat za začeće.

U Srbiji se danas pojmom "vrbopuc" označava i bujanje hormona kod mladih u pubertetu i prolećno zaljubljivanje.

Vrbovo pruće nosi se u crkvu na Lazarevu subotu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading