Izgladneli, krvavi i vezani! Policija na Dunavu pronašla 30 pasa pored ringa za smrtonosne borbe!

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

08.03.2019

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično, u Srbiji ima 750 opasnih pasa. Postavlja se pitanje da li je to pravi broj, kada se zna da samo u Beogradu ima nekoliko lokacija gde se organizuju ilegalne borbe pasa.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Policija zatekla stravičan prizor

Ekipa RTS-a snimila je kadrove opasnih pasa na jednom malom ostrvu na Dunavu. 

Kadrovi su snimljeni tokom policijskog nadzora kada su pripadnici Rečne polcije reagovali nakon prijave.

Više od 30 "pitbul terijera" i "staforda", ali i drugih rasa očigledno se obučavaju za međusobne borbe, a o tome govori ring koji je smešten u centralnom delu ostrva. Ovo je drugi boravak ekipe RTS-a u blizini ostrva koje je otkriveno godinu dana ranije i slučaj je prijavljen policiji.

Tada su psi bili vezani lancima dugačkim 10 metara. Da bi ušli u ring trening je surov.

- Tu se ti psi izgladne. Onda se dovode neki slabiji psi koje oni napadaju, jednostavno da bi oni osetili tu agresiju, krv i to sve skupa, taj neki ubilački nagon. Ta neka agresija kod njih provocira na jedan način - navodi Vladimir Terzin, doktor veterinarske medicine.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Psi na ostrvu obučeni za borbe

Obračuni životinja sa ubilačkim instiktom organizuju se na periferiji grada, za iznos od nekoliko desetina hiljada evra. Posle surove borbe rane se saniraju u hiruškoj sali, a više od 80 odsto pasa ugine.

- To su povrede abdomena pre svega, unutrašnjih organa, prelomi ekstremiteta i tu je oporavak vrlo težak i veoma spor. Sa druge strane, imamo informaciju da se ti psi, teško povređeni, jednostavno ni ne leče, nego se odmah eutanaziraju - kaže Terzin.

Kako se nezvanično saznaje, samo je jedna od nekoliko lokacija u Beogradu na kojima se organizuju ilegalne borbe pasa. Krivični Zakon je jasan i predviđa zatvorsku kaznu do tri godine i novčanu kaznu. Teško je ući u trag organizatorima, među kojima, ima i žena.

U 2016. godini u Srbiji je podneto 423 krivične prijave, ali je poražavajuće da su epilog dobile samo dve prijave.

Prilog RTS-a o opasnim psima koji su pronađeni na ostrvu na Dunavu pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading