OVO vreme ubija! Meteorolozi upozoravaju na nesnosne temperaturne promene tokom cele nedelje!

Autor:

Vesti

03.03.2019

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U celoj zemlji sutra ujutru će biti prohladno sa slabim mrazom i maglom, a u toku dana će biti veoma sunčano i toplo. Maksimalna jutarnja temperatura će biti od -2 do 4 stepena, a maksimalna dnevna od 15 do 21 stepen. U Beogradu će jutarnja biti 4 stepena, a dnevna 20", kaže meteorolog Đorđe Đurić, a evo šta nas čeka narednih dana.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Narednih danas promenljivo oblačno, suvo i toplo s dužim sunčanim periodima i maksimalnom temperaturom iznad i znatno iznad prosečnih vrednosti.

- Od utorka nas očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i ponegde sa grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura će biti od 10 do 20 stepeni, s tim što će tih 20 stepeni biti na jugoistoku zemlje. U glavnom gradu maksimalna temperatura će biti oko 11 podeljka, što je normalno za ovaj period - priča Đurić.

U sredu nas ponovo očekuje sunčano i toplo vreme. Petak će biti najtopliji dan, dok nas već za vikend čeka zahlađenje i kiša.

 

 

- U sredu će biti sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 14 do 20 stepeni, a u četvrtak i petak će biti veoma toplo, temperatura će biti znatno iznad proseka. U Beogradu će u petak biti 23 stepena i taj dan će biti najtopliji dan - objašnjava meteorolog.

Nakon nekoliko toplijih dana sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine, za vikend se očekuje zahlađenjenje i pad temperature.

- U petak poslepodne i uveče povećaće se oblačnost, što predstavlja uvod za zahlađenje i kišu. Za vikend će se temperatura vratiti na prosečne vrednosti za ovo doba godine - zaključuje Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading