POGLEDAJTE: Karikatura Ane Brnabić na rođendanskoj naslovnici gej magazina (FOTO)

Autor: Tanjug

Vesti

21.08.2017

15:35 >> 15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Optimist", jedini srpski gej magazin, obeležava šest godina postojanja, a najnoviji broj tematski je posvećen premijerki Ani Brnabić.

Foto: optimist.rs/printscreen
Ana Brnabić dala intervju za šesti rođendan magazina "Optimist"

Magazin je osnovan 2011. godine sa ciljem da informiše i kroz informisanje osnažuje LGBT zajednicu u Srbiji, ali i da doprinosi smanjenju homofobije i socijalne distance prema LGBT populaciji.

Magazin izlazi svaki drugi mesec i besplatno se distribuira širom Srbije i dostupan je u celosti na internet adresi www.optimist.rs, navodi se u saopštenju magazina.

Najnoviji broj, koji je tematski posvećen premijerki Ani Brnabić, donosi nekoliko analitičkih tekstova kakav uticaj na LGBT populaciju može sve da ima postavljanje Ane Brnabić na mesto premijerke, kao i intervjue sa Anom Branabić, Anom Bekutom, Andrejom Pejić, Dušanom Maljkovićem...

"Optimist" magazin od svog osnivanja do danas zavisi od projektnog finansiranja i pomoći Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda, Grada Novog Sada, Grada Niša, Holandske ambasade u Beogradu, Norveške ambasade u Beogradu, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, ARCUS fondacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading