BRNABIĆEVA OŠTRA: Bićemo nemilosrdni prema kompanijama koje ne poštuju rokove!

Autor: Tanjug

Vesti

20.08.2017

11:00 >> 10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bićemo nemilosrdni prema kompanijama koje su angažovane da rade na infrastrukturnim projektima, a ne rade dovoljno dobro svoj posao", rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug
Neće tolerisati kašnjenja kompanija na infrastrukturnim projektima: Ana Brnabić

Ona je, komentarišući kašnjenja na deonici Koridora 11 od Uba do Obrenovca koje radi kineska kompanija "Šandong", rekla da će se konsultovati sa resornim ministarstvom, šta je najbolje za tu investiciju.

- Kada trošimo novac on mora što pre da donese neke rezultate, jer ako ne donosi rezultate donosi gubitke. Bićemo profesionalni i rekla bih nekada i nemilosrdni prema kompanijama koje su angažovane da rade, a ne rade dovoljno dobro svoj posao - kazala je Brnabić novinarima u Beogradu.

Upitana da li će eventualno raskidanje ugovora sa kineskom kompanijom narušiti odnose sa Kinom, ona je rekla da veruje da odnosi sa Kinom neće trpeti zbog toga.

- Kina je zemlja koja razume važnost da kada u nešto investirate to treba što pre da se završi. Verujem da će i oni apelovati na svoje kompanije da u Srbije rade najbolje posao. Ne verujem da će to imati negativnih uticaja na naše odnose sa Kinom - naglasila je ona.

Podsetila je da je u poslednje tri godine izgrađeno više kilometara puteva i autoputeva nego u poslednjih 20 godina zajedno i da je dobro što vlada kontroliše rad kompanija i dinamiku izgradnje puteva.

- I dalje se kasni sa radovima, ali se kasni mnogo manje - zaključila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading