RTS raspisao konkurs! Ako želite da sedite u direktorskoj fotelji Javnog servisa OVE uslove morate da ispunite!

Autor:

Vesti

07.02.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio televizija Srbije raspisala je danas javni konkurs za imenovanje direktora Televizije Srbije, koju sada obavlja kao v.d. Ilija Cerović.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto ilustracija

Direktor se imanuje na period od četiri godine, uz mogućnost da isto lice može biti imenovano na tu funkciju najviše dva mandata uzastopno.

U oglasu, koji je objavio list Politika, navedeno je da će Upravni odbor Javne medijske ustanove RTS imenovati direktora Televizije Srbije u roku od 45 dana otvaranje prijava na konkurs, u skadu sa važećim Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica.

Kao uslovi konkursa navedeni su državljanstvo Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije, VSS ili master, da je istaknuti medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u televizijskoj delatnosti, najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima.

Takođe, uslovi su i znanje jednog svetskog jezika, organizacione u rukovodeće sposobnosti dokazane u dosadašnjem radu, poznavanje tehnologije proizvodnje i pružanja audio-vizuelnih medijskih usluga, kao i da ispunjava druge uslove pripisane zakonom.

Kandidat za direktora Televizije Srbije ne može biti nosilac javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci, kao ni lice koje ne ispunjava druge uslove za obavljanje te funkcije u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading