Ministarstvo pravde ispunilo je obećanje dato Srpskom telegrafu!

Autor:

Vesti

09.01.2019

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svega 20 dana nakon podnošenja inicijative Orke i Srpskog telegrafa da se Zakon o dobrobiti životinja proširi, a kazne za one koji zlostavljaju i napuštaju životinje pooštre, stigao nam je od Ministarstva pravde poziv za sastanak sledeće nedelje.

RepublikaFoto: Arhiva
Foto: Ilustracija

Kako nam je saopšteno iz ministarstva Nele Kuburović, tada će biti više reči o našim zahtevima da, pre svega, kazna za one koji zlostavljaju životinje bude od tri do pet godina zatvora.

Drugi zahtev koji će se uzeti u razmatranje biće i onaj koji se odnosi na to da se napuštanje životinja smatra krivičnim delom, a ne samo prekršajem.

Redakcija Srpskog telegrafa zahvaljuje se Ministarstvu pravde i ministarki Neli Kuburović, koja je održala svoje obećanje da će u 2019. godini razmotriti našu inicijativu. Nadamo se da će naša saradnja u cilju zaštite životinja uroditi plodom i da će se kazne ne samo pooštriti već i striktno sprovoditi u praksi.

Predsednik organizacije Orka Elvir Burazerović kaže da je poziv na sastanak sa predstavnicima ministarstva već prvih dana nove godine veliki pomak, te da kvalitet inicijativi daje učešće Srpskog telegrafa.

- Saradnja Orke i Srpskog telegrafa primer je kako mediji i organizacije civilnog društva mogu da učine pozitivne promene. Glavna odluka je na ministarstvu, a naše je da ukazujemo na argumente i mobilišemo javnost - navodi Burazerović.

Podsetimo, ministarka Nela Kuburović izjavila je da će članovi radne grupe, pored inicijative za doživotnu kaznu zatvora, pooštravanje kazni za višestruke učinioce krivičnih dela i trgovinu narkoticima, pažljivo će razmotriti i inicijativu Srpskog telegrafa i organizacije Orka. 

Našu inicijativu podržao je i veliki broj poznatih ličnosti, kako sa estrade tako i sa političke scene. Među njima su se našli ministri Nebojša Stefanović i Mladen Šarčević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Vojislav Šešelj, pevačice Jelena Karleuša i Goca Tržan, spisateljica Isidora Bjelica i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading