Ledena agonija u Srbiji: Evo gde je sneg već dostigao pola metra

Autor: Tanjug

Vesti

03.01.2019

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežni pokrivač u nekim delovima Srbije, kao što su sela oko Nove Varoši, dostigao je i više od pola metra, a slična situacija je i na Zlataru, Zlatiboru, Kopaoniku i Jabuci, gde sneg pada od juče.

RepublikaFoto: S.T/ A. VALČIĆ
Foto: Ilustracija

Na Divčibarama je napadalo 32 centimetra, dok ga na ski stazi Crni vrh ima i desetak centimetara više. 

U planinskim selima Nove Varoši - kao što su Akmicćići, Božetići, Jesonovo i Bela Reka situacia je najteža, ali bi zahvaljujući teškoj mehanizaciji koja danonoćno radi, do kraja dana putevi mogli da budu rašcišćeni. 

U Prijepolju u višim delovima opštine ima do 50 centimetara snega.

U Vranju je bilo poledice i ugaženog snega na kolovozu ali je prohodno i na najkritičnijim planinskim putnim pravcima prema Krivoj Feji, Poljanici i Mijovcu.

Iz AMSS i večceras upozoravaju da na pojedinim deonicama ima do pet centimera snega, pa su vozačima potrebi i lanci. Oni navode da je situacija najbolja na severu zemlje gde nema snega na kolovozima.

Republički Hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na snežne padavine na području Srbije i to sve do 7. januara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading