Težak licemer: Bujke oterao sve u penziju, a on se zalepio za fotelju!

Autor: D. SIMIĆ - J. JOKANOVIĆ

Vesti

17.12.2018

04:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav licemer! Dragan Bujošević, generalni direktor RTS, nijednom radniku nije odobrio ostanak u firmi posle ispunjenja uslova za penziju, ali je za sebe zatražio produženje mandata.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević

Ovako za Srpski telegraf započinje priču direktor fotografije na javnom servisu Vasko Vasović, koji ističe da bi za RTS bilo katastrofalno kada bi Upravni odbor (UO) na današnjoj sednici doneo odluku da se Bujoševiću dozvoli da završi petogodišnji mandat.

 

RAZBACIVANJE PARA

Podsetimo, generalni direktor javnog servisa sredinom januara puni 65 godina, te bi po sili zakona trebalo da ode u penziju. Ipak, kako mu se ova pozicija osladila, on je UO podneo zahtev da na toj funkciji ostane do isteka mandata 2020. godine.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

PET SKANDALA RTS

- "zamrznuli" sliku predsednika Aleksandra Vučića na ceremoniji u Parizu povodom završetka Prvog svetskog rata

- lažu građane da je javni servis postao HD i da koristi rezoluciju 1080, iako je reč o daleko slabijoj, 576 rezoluciji

- imaju samo jedan dron, koji je plaćen 6.500 evra, iako mu je prava cena 1.200, zbog čega se za dva meseca rušio tri puta

- zbog smanjenog kapaciteta servera, brisali materijal, pa greškom izbrisali i emisiju sa Novakom Đokovićem

- 12.000 evra po epizodi dali Slovencima da prave emisiju o našim manastirima i sportistima

- Ako UO podlegne pritiscima i dozvoli Bujoševiću da ostane u direktorskoj fotelji, istog momenta postaće direktni saučesnici najgoreg rukovodećeg tima u istoriji RTS - upozorava Vasović.

On ističe da se javni servis zbog lošeg vođenja suočava sa brojnim nedaćama i skandalima.

VASOVIĆ: kako je javni servis preko noći postao kanal sa HD visokom rezolucijom

- RTS je na stubu srama zbog frapantnog nepoznavanja tehnologija i struka, kao i razbacivanja ogromnog novca na promašene projekte. Kupuju se neadekvatna prateća oprema i serveri malog kapaciteta. RTS ima samo jedan dron i jednog dronistu. Čak se i taj nesrećni dron, kupljen od jednog osrednjeg fudbalera za 6.500 evra, rušio tri puta za dva meseca. Možda i zato što mu je stvarna cena bila 1.200 dolara na sajmu tehnike u Beogradu - priča naš sagovornik.

Zbog malih kapaciteta servera, uneti materijal morao je stalno da se briše, te su, kako navodi Vasović, greškom izbrisane desetine snimljenih, neizmontiranih emisija.

- Jedna od njih bila je i sa ekskluzivnim gostom, Novakom Đokovićem. Srećom, spremačica je u toku noći tajno skinula pre toga emisiju za sebe - priča on.

Odakle dva miliona evra za pomoć radnicima?

Vasko Vasović navodi i da je rukovodstvo RTS naprasno pronašlo skoro dva miliona evra i isplatilo radnicima, a sve posle protestnog pisma u martu ove godine i razgovora sa generalnim direktorom.

- To je tobože vid socijalne pomoći povodom proslave 60 godina postojanja. Isplatili su po 72.000 dinara svakom, od skoro 3.000 zaposlenih, da bi amortizovali potrese i sačuvali svoje pozicije - ističe Vasović.

Dodaje da je RTS, pored gledanosti, izgubio i stručni kadar, a da menadžment laže narod kako je javni servis preko noći postao RTS1 HD i RTS2 HD.

- To nije tačno. Kamere RTS i dalje su podešene na rezoluciju 576 i najveći deo informativnog programa RTS i dalje se emituje u rezoluciji malo boljeg super VHS. Bujošević i njegova ekipa ne vide razliku između HD rezolucije (1080) i standardne, daleko slabije rezolucije (576) - objašnjava on.

"ČASTILI" SLOVENCE

Kao skandalozno Vasković navodi i to što je RTS u direktnom prenosu iz Pariza tri puta ubacio sliku "zamrznutog" predsednika Aleksandra Vučića.

- Ne pamtim da je ikada ijedna televizija napravila takav idiotski gaf. Još je veći problem što se zbog tih "zamrznutih" kadrova svet smeje ne Bujoševiću, već ni krivom, ni dužnom, predsedniku Srbije, kojem je RTS, kao i svima nama, zabio "zaleđeni" nož u leđa - ogorčen je direktor fotografije.

Vasković je još izneo i podatak da je javni servis dao Slovencima 12.000 evra po epizodi da prave emisije o našim manastirima i sportistima, kao da je kadar RTS nesposoban za to.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading