Vozači, dobro se pazite: Opasnost zbog leda na sve strane, bez ovoga ne sedajte za volan!

Autor: Republika

Vesti

30.11.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poledica je prisutna na svim deonicama gde je kolovoz mokar i predstavlja veliku opasnost za vozače, a posebno treba biti oprezan za volanom u planinskim predelima, kao i u večernjim satima kada se očekuje pojačan saobraćaj zbog početka vikenda, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, kao i da je van naseljenih mesta obavezno posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, kao ni na na putničkim terminalima graničnih prelaza na izlasku iz zemlje, na kojima se čeka do 30 minuta. Uprava granične policije Srbije saopštila je da su zadržavanja za teretna motorna vozila na prelazima Batrovci i Šid ka Hrvatskoj 180, odnosno 420 minuta, a na Horgošu i Kelebiji prema Mađarskoj 500, odnosno 240 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading