Mali: Ko god da vodi Beograd, METRO JE PRIORITET!

Autor: alo.rs

Vesti

07.05.2018

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonašelnik Beograda, Siniša Mali rekao je da će potvrda mandata na konstitutivnoj sednici Skupštine grada 9. maja biti samo nastavak politike koja se i do sada sprovodila, a da će prioritet ostati izgradnja metroa, ko god da vodi Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, koja će se održati 9. maja, biće potvrđeni mandati 110 novih odbornika.

- Za nas to znači nastavak odgovorne politike koju smo sprovodili u poslednje četiri godine, a to je konsolidacija finansija, nove investicije, rekordan broj gradilišta, kao i rekordno niska nezaposlenost - rekao je gradonačelnik Siniša Mali za TV Prva.

Prema njegovim rečima, slediće se politika i misija predsednika Aleksandra Vučića u želji da se napravi lepši i bolji Beograd i Srbija.

- Posle konstituisanja Skupštine grada, rok je 30 dana da se izabere novi gradonačelnik koji će sa istom posvećenošću i energijom voditi računa o Beograđanima i intresima našeg grada. Danas je u Beogradu mnogo toga drugačije nego pre četiri godine. Konsolidovali smo naše javne finansije i umesto grada koji je bio na ivici bankrota, danas je finansijski stabilan, sa velikim brojem gradilišta i investicija. To je politika koju ćemo nastaviti u budućnosti i ko god bude vodio Beograd imaće mnogo čistiju situaciju - rekao je Mali.

On je dodao da je "Beograd na vodi" postao najveći simbol promena u gradu, te da je to najveće gradilište u Evropi koje je pokrenulo domaću industriju. Kako je naveo, još četiri nova gradilišta biće otvorena ove godine u okviru ovog projekta.

- Ko god da vodi Beograd, prioritet će biti izgradnja metroa u drugoj polovini 2020. godine - naglasio je gradonačelnik.

On je istakao da je za njega velika čast i odgovornost što je u protekle četiri godine imao priliku da vodi Beograd, koji je danas potpuno drugačiji grad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Jana

07.05.2018 08:31

Mali, ocito, nije sujetan.

albert kami

07.05.2018 12:34

@Jana - jako dobro je radio i svestan je da je vreme za svezeg coveka ili zenu svejedno koji ce nastaviti tamo gde je stao.

KajaK

07.05.2018 08:34

Metro je prioritet za Beograd i ne sme se odustati od toga!

Nikola

07.05.2018 08:36

Ova vlast je jdina vlast koja će izgraditi metro u Beogradu i to će sada biti prioritet.