(FOTO) OVO ĆE BITI JEDAN OD LEPŠIH BULEVARA U BEOGRADU: Vesić s ponosom objavio slike završnih radova

Autor: Republika

Vesti

05.05.2018

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić objavio je na svom Facebook profilu fotografije i status kojim potvrđuje da se privode kraju radovi u budućem Bulevaru Vudroa Vilsona.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Radovi u Bulevaru Vudroa Vilsona

- Završava se novi bulevar u okviru Beograda na vodi koji će da spoji Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića!

Ovaj bulevar će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju.

Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod.

Bulevar se proteže od tramvajskog mosta do Beogradskog sajma, širine je 40m i dužine preko 2km. U bulevaru se nalaze po 3 saobraćajne trake u svakom smeru i razdelno ostrvo sa drvoredom širine 5m.

Na jednoj strani bulevara nalazi se biciklistička staza širine 3m postavljena između dva drvoreda. Trotoari su popločani granitnim pločama sa zelenim površinama i klupama za odmor.

Ugradjena je moderna LED rasveta, izvedene su sve neophodne instalacije, sistem za zalivanje, kišna kanalizacija, kanalizacija upotrebljenih voda, mreža pijaće vode kao i elektro i telekomunikacione instalacije.

Ponos Beograda! - napisao je Goran Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading