LOPOVI SE ŠUNJAJU PO NARODNOM POZORIŠTU: Kradu skupocene bunde, glumice šokirane

Autor: Republika

Vesti

23.04.2018

09:35

Kada se u pozorištu spuste zavese i pogase svetla, neki perverznjak (ili više njih) taj mrak koristi da potkrada glumce! Nestaju im razne rekvizite iz garderobe - bodiji, brushalteri, bunde!

ST/N. MANDIĆ

Glumica Vanja Ejdus požalila se da su joj iz garderobe nestali bodi i bunda koje je nosila u "Ožalošćenoj porodici“, a njena koleginica Ivana Nikolić navela da nestaje i donji veš.

Ćerka doajena srpskog glumišta Predraga Ejdusa, glumica Vanja Ejdus požalila se na Fejsbuku da je ostala bez bunde od pravog krzna koju nosi u "Ožalošćenoj porodici“:

- Ukraden mi je kostim iz predstave u Narodnom pozorištu. Bodi i budna. Pišem ovo javno da bih poverovala u isto.

Ona ističe da je zgrožena time što se zbiva.

- Videli ste i sami količinu komentara mojih kolega. Strašno je i kako živimo i kakve su plate. Krade se na sve strane, ovo je samo primer u malom - rekla je Vanja.Glumci, kostimografi i reditelji podelili su svoja iskustva.

- Meni su u Narodnom pozorištu ukrali scenografiju iz „Krcka Oraščića“ i neko je iznajmio za koncert Marije Šerifović u NP! Inače, predstava je još uvek na repertoaru - nadovezala se Angelina Atlagić.

pixabay.com

Požalila se i čuvena glumica Vesna Čipčić:

- S mog kostima su isparani krznena kragna i manžetne.

Glumica Bojana Tornjanski ostala je bez cipela iz jedne predstave, a glumica Ivana Nikolić bez crne suknje:

- Nama su nestali iz kostima neki brushalteri i bodiji! I neko je ukrao krzno s kostima koji je bio izložen u foajeu! Nekome baš treba veš i krzno!

Dramaturg Maša Stokić našalila se da je izgleda u pitanju epidemija, aludirajući da se ne krade samo u Narodnom:

- I u BDP nestaju kostimi, mada u delovima... Strašno!

Poznati srpski kostimograf Boris Čakširan potvrdio je na Fejsbuku da se masovno krade po pozorištima.

- Meni su krali kostime u Narodnom, u „Radoviću“, JDP i u Podgorici, a od toga dva puta Zvončicu! Svaki put sam ponovo radio iste kostime!

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić rekao nam je da je u inostranstvu i da nije video šta je Vanja Ejdus objavila, a kada smo pokušali da mu objasnimo da se u njegovom pozorištu krade i da nestaju stvari, odgovorio je:

- Nemojte ništa da mi pričate, to me uopšte ne zanima, hvala vam. Prijatno.

 

Komentari (0)

Loading