BEOGRAD I NJUJORK JEDINI U SVETU: Vesić otvorio trku uz stepenice Beograđanke!

Autor: Tanjug

Vesti

15.04.2018

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas 31. trku uz stepenice Beograđanke, u kojoj učesnici trče od prizemlja do 22. sprata te zgrade u centru Beograda

RepublikaFoto: beograd.rs
Beograd je drugi grad u svetu koji je pokrenuo ovakvu trku

- Ovo je jedna lepa gradska tradicija koja je počela pre 31 godinu. U vreme kada je prvi put pokrenuta ova trka, pokrenuli su je doajeni beogradskog novinarstva, odnosno Studija B, Ðoko Vještica, Duško Radović i Dragan Marković. To je, uz onu u Njujorku, bila jedina trka uz stepenice, što govori koliko je Beograd bio napredan i ispred drugih - rekao je Vesić i dodao da danas ovakvu trku imaju mnogi gradovi.

On je naveo da u današnjoj trci učestvuje 50 vatrogasaca i oko 70 drugih takmičara u četiri kategorije: žene, muškarci, veteranke i veterani.

RepublikaFoto: beograd.rs

- Ovo su lepe gradske manifestacije koje postoje godinama, koje izazivaju pažnju ljudi i govore o tome koliko svi zajedno, mediji i društvo, mogu da utiču i stvaraju tradicije, koje postaju nešto čime se ponosimo - rekao je Vesić.

Prvih godina u Trci uz Beograđanku učestvovali su rekreativci, ali i novinari Studija B. Od pre osam godina u okviru manifestacije u posebnoj trci takmiče se i vatrogasci pod punom opremom, što je ovaj događaj učinilo još atraktivnijim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
SlobodanBG

15.04.2018 10:44

Cuvanje tradicije duge 31 godinu!

SlobodanBG

15.04.2018 10:45

Beograd vode jako sposbni ljudi!

SlobodanBG

15.04.2018 10:46

Beograd je u jako dobrim i sposobnim rukama.

SlobodanBG

15.04.2018 10:48

Cuvanje Tradicije je jako bitno. Vesic je jako sposoban menadzer grada!