TRADICIONALNA AKCIJA ČIŠĆENJA SAVSKOG PRIOBALJA I ŠETALIŠTA ORGANIZOVANA NA SAVSKOM VENCU

Autor:

Vesti

28.05.2024

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova akcija je organizovana u susret Međunarodnom danu reke Save.

TRADICIONALNA AKCIJA ČIŠĆENJA SAVSKOG PRIOBALJA I ŠETALIŠTA ORGANIZOVANA NA SAVSKOM VENCU

Foto: GO Savski venac

Povodom Međunarodnog dana reke Save, JVP „Srbijavode“ i Opština Savski venac uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  danas su sproveli tradicionalnu zajedničku akciju čišćenja  šetališta i priobalja reke Save pod nazivom „Neka reka Sava bude plava“. 

Uz pomoć velikog broja građana koji su se pridružili čišćenju podršku akciji pružila su mnoga javna preduzeća iz Beograda, poput JKP ,,Zelenilo Beograd", JKP ,,Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i vodoprivredna preduzeća ,,Beogradvode", JKP „Gradska Čistoća“ i ,,Galovica".

U akciji su učestvovali i direktor JVP „Srbijavode" Goran Puzović, predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović.

Očišćena je obala od Čukaričkog rukavca, ispod mosta na Adi do splava Rečne policije, a u akciji je sakupljeno  nekoliko tona raznoraznog otpada, koji je adekvatno razvrstan, odložen i recikliran.

- Ova akcija sprovodi se od 2019. godine na ponos svih građana koji ovde pored reke provode svoje slobodno vreme. Mi smo dužni da brinemo o Savi, da se odgovorno odnosimo prema životnoj sredini i nastavićemo sličnim akcijama da doprinosimo da Savski venac bude lepši i čistiji - poručio je predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović rekao je da osnovni zadatak treba da bude da nam sve reke budu plave.

- Potrebno je od najmlađih uzrasta da šaljemo apel da bacamo smeće na za to predviđena mesta, kroz konstantnu edukaciju i podizanje svesti“ - istakao je Puzović.

Ministarka Irena Vujović pohvalila je akciju čišćenja i rekla da snažno podržava sve inicijative koje za cilj imaju jačanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine.

- Ovo je odlična prilika da se još jednom skrene pažnja na izuzetan značaj reke Save, koja je važan ekološki i vodeni koridor u ovom delu Evrope - naglasila je ministarka Vujović.

U sklopu obeležavanja ovog događaja, ministar Aleksandar Martinović je sa direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem obišao radove na čišćenju priobalja gde su ostale velike naplavine mulja nakon uklanjanja plovnih objekata u Bloku 45.

U sklopu akcije organizovane su edukativne i sportske radionice za najmlađe, gde su kroz bojenje, zajedno sa zaposlenima JVP „Srbijavode“, učili o bitnim pojmovima kao što su reke, poplave, zagađenje, otpad i recikliranje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading