NASTAVLJA SE UKLANJANJE NELEGALNIH SPLAVOVA U BEOGRADU! Dva splava kod Brankovog mosta danas na redu!

Autor:

Vesti

28.05.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu su pripadnici komunalnih službi koji čiste travu i seku drveće u koje su objekti zarasli.

NASTAVLJA SE UKLANJANJE NELEGALNIH SPLAVOVA U BEOGRADU! Dva splava kod Brankovog mosta danas na redu!

Foto: Shutterstock

Akcija uklanjanja nelegalnih splavova nastavljena je jutros kod Brankovog mosta, gde je počelo uklanjanje dva splava, javlja Tanjug.

Najavljeno je da će splav "Zappa" i jedan šlep biti uklonjeni, a da će akcija trajati od 07 do 20.00 sati.

Na terenu su pripadnici komunalnih službi koji čiste travu i seku drveće u koje su objekti zarasli. 

Kod ova dva splava pored Brankovog mosta prisutni su i pripadnici Komunalne milicije.
Licencu za ostanak na Savskom keju dobilo je 28 splavova koji su za to ispunili uslove.

Uklanjanje splavova na Savskom šetalištu

Predsednik Privremenog ograna Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je ranie da je akcija uklanjanja splavova na Savskom šetalištu uspešno završena.

"Ostao je još jedan splav od 105 ili 107 jer je bilo nekih objekata koje ne znamo ni kako da ih definišemo. Do današnjeg dana smo uklonili 71 splav. Plus dva stabilna objekta koji su utvrđeni kao splavovi", rekao je Šapić.

Šapić je na konferenciji za medije povodom uklanjanja splavova na Savskom šetalištu podsetio da je Grad Beograd 2021. napravio popis nelegalnih splavova, nakon čega su pokrenuti konkurs i licitacija za pozicije koje su iscrtane u skladu sa ekološkim, bezbednosnim i urbanističkim standardima.

"Ovde na ova tri kilometra imaćemo nekih 28 pozicija. Danas se splavovi ne nalaze na svojim pozicijama, zato što moramo da im obezbedimo vodu i struju. Još uvek čekamo Upravni sud da nam kaže na koji način to možemo da uradimo, ali ono što je najvažnije je da je krenulo čišćenje obale", istakao je Šapić.

Šapić je rekao da kada radovi budu bili gotovi, krenuti druga faza - obezbeđivanje infrastrukture i pravljanje projekta za uređenje čitavog savskog šetališta.

"Ono što je pre tri godine delovalo kao nemoguća misija, sada je urađena, ali ovo nije kraj. Kraj će biti onog momenta kada ovo šetalište celo bude bilo onako kako dolikuje - čisto i uredno. Svi splavovi će imati prečišćivače otpadnih voda, svako će imati svoj priključak za vodu i struju. Nijedan neće biti diskoteka, jer ovo je rezidencijalni deo i ovde ne mogu noću da rade klubovi da ugrožavaju ljude", rekao je Šapić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading