Vesić i Vujović obišli radove na Bulevaru kneza Aleksandra

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2018

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su danas radove na rekonstrukciji Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, i poručili da je to ulica koja je bila u najlošijem stanju, te da je prioritet da se njena rekonstrukcija što pre završi.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO

Gradski menadzer Vesić rekao je da je ta ulica imala samo jedan sloj asfalta, i objasnio da je to nedovoljno, posebno kada se uzme u obzir gust saobraćaj sa velikim brojem autobusa u tom delu grada. 

Upravo iz tog razloga, objasnio je Vesić, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića radiće se sa tri sloja asfalta, čime će se, kako je rekao, omogućiti da izdrži saobraćaj i do 20 godina. 

On je kazao da je vlada izdvojila 100 miliona dinara za rekonstrukciju tog bulevara, i poručio da će Grad obezbediti 20 miliona za rekonstruciju vodovodnih cevi, koje će se raditi sa obe strane ulice. 

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO

Gradski menadzer rekao je da se kompetan završetak radova očekuje za četiri meseca, a da se početak radova na drugoj strani ulice očekuje 10. maja, kada će, dodao je, na strani koja se sada rekonstruiše saobraćaj već biti pušten. 


- Ono što je važno jeste da je ovo prva ulica u Beogradu koju radimo 24 sata dnevno, a to će ubuduće biti praksa. Sve što se radi u gradu menja uobičajeni život ljudi, tako stvari treba uraditi najbrže što je moguće - istakao je Vesić. 

Sledeća rekonstruisana ulica, kako je rekao, biće Bulevar oslobođenja, odnosno druga traka koju bi trebalo završiti. 
RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO

Gradski menadzer preneo je novinarima da se po prvi put u Beogradu preko specijalizovanog vozila vrši snimanje stanja svih ulica u gradu. 


- Tako da ćemo u septembru pred građane izaći sa jasnom vizijom stanja u kom su ulice, infrastruktura i asfalt, kada ćemo imati plan koje ulice bi trebalo sređivati - kazao je on. 

- Stanje gradskih ulica je jedan od većih problema, i time moramo ozbiljno da se bavimo narednih godina, posebno ako hoćemo da Beograd bude normalan i uređen grad - poručio je Vesić. 
RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović istakla je da je rekonstrukcija bulevara na Dedinju primer kako se Beograd menja, što,navodi, takođe pokazuje koliko Skupština grada ima sluha kada su u pitanju inicijative građana. 

Ona je ponovila da je ta ulica bila jedna od najurgentnijih saobraćajnica koje su zahtevale rekonstrukciju na Savskom vencu, pa i u gradu. 

- Posle dugog niza godina ova ulica će dobiti novi sjaj - uradiće se veoma kvalitetno po svetskim standardima - naglasila je Vujović. 

Predsednica opštine Savski venac najavila je nove rekonstrukcije na teritoriji te opštine. 

- Očekuje se rekonstrukcija Savske ulice, čitavog Savskog trga i Karađorđeve. A razgovaramo i o ulici Baje Pivljanina i Velizara Vulovića. To je ono što je najvažnije građanima Savskog venca - zaključila je Vujović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Napredni decak

04.04.2018 14:05

Ovo je jos jedan pokazatelj koliko odgovorno i savesno radi gradska vlast u Beogradu! Imate moju punu podrsku!

Ela

04.04.2018 14:10

Tako to radi odgovorna vlast.

Stuka

04.04.2018 14:22

Radovi se nastavljaju, iako su izbori prosli..tako se drzi rec!

Napredni decak

04.04.2018 16:27

Svi mi koji zivimo u Beogradu smo svedoci koliko nas grad izgleda bolje i lepse od kada je na vlasti Srpska napredna stranka! Samo tako nastavite, imate moju punu podrsku!