AVION IZ ISTANBULA ZA BEOGRAD DVA PUTA NIJE USPEO DA SLETI: Let preusmeren u Budimpeštu, evo kad se očekuje

Autor:

Vesti

10.04.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avio-saobraćaj u večernjim satima

AVION IZ ISTANBULA ZA BEOGRAD DVA PUTA NIJE USPEO DA SLETI: Let preusmeren u Budimpeštu, evo kad se očekuje

Foto: Shutterstock


Večeras je na beogradski aerodrom Nikola Tesla trebalo da stigne avion Turkish Airlines-a iz Istanbula, ali je umesto toga preusmeren u Budimpeštu zbog tzv. nestabilnog prilaza. Ovo nije prvi put da se nešto slično dogodilo - pre mesec dana, avion Turkish Airlines-a za Sarajevo je takođe preusmeren za Beograd zbog "jakog vetra".

Šta je tzv. go around?

Kapetan u saobraćajnoj avijaciji objašnjava da je tzv. go around "normalna procedura i sastavni je deo svake procedure prilaza. Razlozi mogu biti najrazličitiji - od pogoršanja vidljivosti, vetrova, prisustva nečega na pisti do tehničkih problema.

Minimalna količina goriva za let

Prilikom proračuna goriva za let, avion mora da ponese minimalnu količinu goriva kako bi mogao bezbedno da odleti na alternativni aerodrom posle dva neuspela pokušaja sletanja.

Detalji o avionu i letovima

Avion Boeing 737-800 (TC-JHO) kompanije Turkish Airlines, star preko 11 godina, trebao je da obavi večerašnji let iz Budimpešte za Beograd, najavljen za 21:00 časova sa sletanjem nekih 45 minuta kasnije na beogradski aerodrom. Posledično, let Beograd-Istanbul planiran za 20:20 kasni i očekuje se u 22:55 po beogradskom vremenu.

Drugi avioni koji su sleteli

Tokom večeri, na aerodrom Nikola Tesla su sleteli avioni drugih avio-kompanija kao što su Swiss International Air Lines iz Ciriha, Wizz Air iz Londona, Air Monteneggro iz Podgorice i Air Serbia iz Zagreba.

Očekuje se da će nadležne službe obaviti istragu o ovom incidentu kako bi se utvrdili tačni razlozi preusmerenja aviona Turkish Airlines-a za Budimpeštu umesto planiranog sletanja u Beograd.

(Aero.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading