ONI SU NOĆAS NAJVIŠE ZVALI LEKARE HITNE POMIĆI! Veliki broj poziva, plus troje povređenih u dve saobraćajke

Autor:

Vesti

08.04.2024

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantno je da su pacijenti koji su zvali Hitnu pomoć najčešće prijavljivali bol u grudima, hipertenziju i druge tegobe karakteristične za hronične bolesti.

ONI SU NOĆAS NAJVIŠE ZVALI LEKARE HITNE POMIĆI! Veliki broj poziva, plus troje povređenih u dve saobraćajke

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, shutterstock

Tokom protekle noći, glavni grad Beograd bio je poprište dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe lakše povređene. Hitna pomoć je intervenisala na licu mesta i pružila neophodnu medicinsku pomoć povređenima.

Hitna pomoć odgovorila na 120 poziva

Lekarske ekipe Hitne pomoći su imale izuzetno aktivno noćno dežurstvo, odgovarajući na ukupno 120 poziva za pomoć. Od ovog broja, deset poziva je stiglo sa javnih mesta, gde su se dogodile saobraćajne nezgode i druge hitne situacije.

Pacijenti sa najčešćim zdravstvenim tegobama

Interesantno je da su pacijenti koji su zvali Hitnu pomoć najčešće prijavljivali bol u grudima, hipertenziju i druge tegobe karakteristične za hronične bolesti. Ovo ukazuje na značaj kontrole kardiovaskularnog zdravlja i pravovremene reakcije na simptome koji ukazuju na potencijalno ozbiljne zdravstvene probleme.

U zaključku, situacija tokom protekle noći podseća nas na važnost bezbednosti u saobraćaju i brze reakcije medicinskih timova u pružanju pomoći povređenima. Takođe, naglašava se važnost praćenja zdravstvenog stanja, posebno kod osoba koje imaju hronične zdravstvene probleme, kako bi se sprečile ozbiljnije komplikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading