BEOGRAĐANIN UŠAO SA BUL TERIJEROM U GSP, A ONDA GA JE VOZAČ POZVAO! I dok su svi očekivali haos, desilo se nešto prelepo! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.03.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač GSP, na liniji 52, oduševio je sinoć svojim gestom.

BEOGRAĐANIN UŠAO SA BUL TERIJEROM U GSP, A ONDA GA JE VOZAČ POZVAO! I dok su svi očekivali haos, desilo se nešto prelepo! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.reddit.com/r/serbia

Naime, on je uspeo da pomiri gotovo nepomirljivo i udovolji i ljubiteljima pasa i onima koji to nisu, ali i da ne prekrši zakon koji zabranjuje uvođenje opasnih pasa u vozila GSP.

Kako su očevici podelili na društvenim mrežama, jedan dečko ušao je u prevoz sa svojim psom, bul terijerom, koji se inače, nalazi na listi opasnih pasa. Međutim, njegov vlasnik je, pričaju ljudi koji su se zatekli u autobusu, ubrzo čuo kako ga vozač doziva.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.reddit.com/r/serbia

Vozač sa bul terijerom u kabini

 

Kada mu je objasnio da zakonom nije dozvoljeno da njegov ljubimac bude u autobusu, niko nije očekivao, pa ni sam vlasnik, sledeći potez vozača. 

- Vozač je zvao dečka i rekao mu da dođe do njega jer u prevozu nije dozvoljeno da se voze životinje. Takođe, rekao mu je da nije dozvoljeno ni zbog bezbednosti putnika.

Ali, vozač je onda psa stavio u svoju kabinu i mazio ga celim putem. Bravo - stoji u opisu fotografije objavljene na društvenim mrežama. 

Prevoz kućnih ljubimaca javnim gradskim prevozom je precizno definisan Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Beograda i to članom 38 iste Odluke koji glasi: 'Putnik može u vozilo uneti ručni prtljag, dečja kolica, invalidska kolica, lovačku ili sportsku opremu (pušku u futroli bez naboja, skije, pribor za ribolov i slično) i drugi prtljag koji svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika.

Putnik u vozilo može uneti psa visine do 40 cm mereno u visini grebena i mačku, u posebnom transporteru prilagođenom vrsti i veličini psa ili mačke, u periodu od 09.00 do 13.00 časova i 18.00 do 24.00 časa.

Transporter ne mora da bude fabrički, ali mora da bude adekvatan, kako za životinju, tako i za putnike.

"Transporter jeste sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za transport životinja u vozilu primerena vrsti životinja i mora biti takav da obezbeđuje ventilaciju za životinje, dovoljno slobodne podne površine i visinu koja odgovara njihovoj veličini tako da mogu da stoje ili legnu, osim ako tehnički protokol ili posebni uslovi za dobrobit životinja zahtevaju drugačije.

Transporter takođe mora biti opremljen da obezbeđuje sigurnost životinja, tako što je zatvoren na odgovarajući način (katancem, bravom ili rajsferšlusom) kojim se onemogućava provlačenje šape, njuške ili bežanje životinja, kao i ispadanje i curenje hrane, izmeta i drugih otpadaka".

Naravno, putnik je dužan da vodi brigu o svom ljubimcu i transporteru. Trebalo bi da ga smesti tako da zauzima što manje prostora u vozilu, da ne ometa niti da na bilo koji način ugrožava ostale putnike i saobraćajno osoblje.

Vozač ne sme da pokrene autobus u koje je nepropisno uneta životinja".

.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading