DANICA GRUJIČIĆ TRAŽI HITNO ZATVARANJE KLUBA "SINER" I ODGOVORNOST VLASNIKA! Deci neko sipao ETANOL u flašu, ne ŠPIRITUS!

Autor:

Vesti

21.02.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin, rekla je ministarka.

DANICA GRUJIČIĆ TRAŽI HITNO ZATVARANJE KLUBA "SINER" I ODGOVORNOST VLASNIKA! Deci neko sipao ETANOL u flašu, ne ŠPIRITUS!

Foto: ST/Dragan Kadić

Ministarka zdravlja Danica Grujičić otkrila je da su se mladi koji su se otrovali u jednom beogradskom noćnom klubu 15. februara zapravo otrovali etanolom, a ne špiritusom kako se prvobitno mislilo. Ministarka je istakla da nije bilo prisutno nijedno psihoaktivno sredstvo, već je došlo do ozbiljnog trovanja alkoholom.

Ministarka je naglasila da smatra organizatora zabave odgovornim za ovaj incident te je ukazala na propuste u proveri identiteta i dozvola na ulazu u klub.

- Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja - naglasila je ministarka Grujičić.

Dodatno je naglasila da je nužno poduzeti oštre mere protiv organizatora, predlažući zatvaranje kluba u kojem se trovanje desilo te krivično gonjenje organizatora. Ministarka je takođe rekla da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 osoba, od kojih je samo dvoje odraslih, dok su svi ostali bili maloletnici.

Od tih 28, njih 12 je zadržano na lečenju, što jasno ukazuje na ozbiljnost trovanja etanolom.

Ministarka Grujičić je izjavila:

- Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marko

21.02.2024 09:57

Zatvoriti lokal i osoblje.

Jasna

21.02.2024 10:09

Da inače spiritus je etanol