DECA MEŠALA SUPSTANCE U "SINERU"?! Oglasio se poznati toksikolog - OVO JE NAJOPASNIJE!

Autor:

Hronika

17.02.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otrovalo se više dece.

DECA MEŠALA SUPSTANCE U "SINERU"?! Oglasio se poznati toksikolog - OVO JE NAJOPASNIJE!

Foto: ST/Vladimir Lukić

U slučaju nedavnog trovanja u jednom noćnom klubu u Beogradu, gde je među otrovanima bilo i dosta mladih, prema mišljenu toksikologa Radomira Kovačevića, najverovatnije se radi o kombinaciji alkohola i nekih drugih supstanci.

- Najverovatnije je u pitanju kombinacija supstanci, a to je najopasnije jer se postiže sinergijski efekat, jer se dejstvo jedne supstance pojačava drugom. Nema tu neutralizacije, nego je reč o sinergijskom delovanju. Od devet miliona različitih elemenata i jedinjenja sve može da bude otrov, samo je pitanje koncentracije i doze - rekao je on za Tanjug.

Istakao je da je dobro što se mladi koji su se otrovali leče u nacionalnom centru za kontrolu trovanja na VMA, koje je, ocenio je on, najbolji izbor u ovom slučaju.

Prema njegovim rečima neki lokali i splavovi u Beogradu su na lošem glasu, a po ponašanju vlasnika se može zaključiti da među njima ima i manipulatora zbog profita.

- Ako sam dobro razabrao, iz tog kluba su rekli da su lokal izdali grupi dečaka. Vlasnik sada može da se brani da je on izdao lokal, a da su oni doneli piće, ali on je dužan da vodi računa šta se radi u njegovom klubu - rekao je Kovačević.

Istakao je da deca ne mogu da se drže pod staklenim zvonom i da se krive, ali da je društvo to koje bi trebalo da vodi računa o njihovoj zaštiti uključujući i represivne zakonske mere.

Naveo je da je sa medicinske strane, koncentacija do 2,8 promila alkohola, koliko je nađeno kod nekih otrovanih, veoma ozbiljna.

- To je teško pijanstvo. Alkohol kada uđe u organizam brzo ulazi u mozak i menja se ponašanje čoveka, ne menja se primarna struktura ličnosti ali se menja ponašanje - istakao je on.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading