"NAPADAČI NIKADA NISU BILI PROCESUIRANI, NITI OSUĐENI": Prve fotografije demoliranog Prajd centra (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.01.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici vlasti moraju što pre da ispune sve zahteve Beograd Prajda, kako bi se javnosti poslala poruka da LGBT+ osobe nisu građani drugog reda, poručuju iz Centra.

"NAPADAČI NIKADA NISU BILI PROCESUIRANI, NITI OSUĐENI": Prve fotografije demoliranog Prajd centra (VIDEO)

Foto: ST/B. Jovanović

Prajd centar se oglasio povodom snimka sa Instagram stranice 192.rs na kom se može videti muškarac koji demolira prostorije tog objekta. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Danas, u nedelju 7. januara u 16h, kada većina građana slavi pravoslavni Božić, napadnut je i, po prvi put posle 5 godina i desetina pokušaja u potpunosti je polomljen izlog Prajd Info Centra.

Ovo je poruka LGBT+ ljudima u Srbiji da ne postoji dan u godini kada smo bezbedni i da smo i tokom praznika na meti onih koji nas mrze i žele da nas obesprave, nateraju da se krijemo i poruče nam da nema mesta za nas.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Takođe podsećamo da napadači na Prajd Info Centar do sada nikada nisu bili procesuirani, niti je bilo ko od napadača bio osuđen za napad, iako je Prajd Info Centar uvek posedovao snimke napada sa nadzornih kamera. Zahtevamo od Tužilaštva i policije da ovaj napad shvate ozbiljno i što pre pronađu počinioca, kao i da preduzmu adekvatne mere kako se ovakvi napadi ne bi ponovili.

Predstavnici vlasti moraju što pre da ispune sve zahteve Beograd Prajda, kako bi se javnosti poslala poruka da LGBT+ osobe nisu građani drugog reda."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading