KAO DA SU POŠLI U RAT! AUTOMATSKO ORUŽJE I MUNICIJA! Pali avganistanski državljani zbog krijumčarenja migranata!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

23.12.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detaljnim pretragama terena pronađeno je 38 automatskih pušaka, 13 pištolja i 3.723 komada municije različitog kalibra.

KAO DA SU POŠLI U RAT! AUTOMATSKO ORUŽJE I MUNICIJA! Pali avganistanski državljani zbog krijumčarenja migranata!

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Danas je u blizini Graničnog prelaza Batrovci uhapšena dvojica avganistanskih državljana za koje postoji sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem iregularnih migranata. Njih dvojica, identifikovani kao N. A. i M. A., uhapšeni su u zajedničkoj akciji pripadnika Žandarmerije, Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i Službe za borbu protiv terorizma.

Prilikom hapšenja, kod ove dvojice avganistanskih državljana pronađena je automatska puška i 26 komada pripadajuće municije. Oni su zadržani do 48 časova i biće privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici uz krivičnu prijavu za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Akcija suzbijanja iregularnih migracija, koja je pokrenuta po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića 27. oktobra, dovela je do hapšenja 6.967 iregularnih migranata. Detaljnim pretragama terena pronađeno je 38 automatskih pušaka, 13 pištolja i 3.723 komada municije različitog kalibra.

Više stotina policijskih službenika je kontrolisalo 292.627 vozila tokom akcije. Podneto je 45 krivičnih prijava za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, 15 krivičnih prijava za neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, devet krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i više krivičnih prijava za druga krivična dela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavljuje nastavak odlučnih akcija u cilju suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi. Osim krivičnih prijava, podneto je i 787 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima i 404 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da sprovodi odlučne akcije u cilju suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading