ŽENA POVREĐENA U POŽARU NA ZVEZDARI! Hitno prebačena na VMA!

Autor:

Vesti

22.12.2023

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I žena stara 92 godine lakše je povređena sinoć oko 19.45 sati u saobraćajnoj nesreći na uglu Golsvortijeve i Bulevara kralja Aleksandra i prevezena je u Urgentni centar.

ŽENA POVREĐENA U POŽARU NA ZVEZDARI! Hitno prebačena na  VMA!

Foto: ST/Nebojša Mandić

Hitna pomoć

U požaru u stanu u Ulici Marka Oreškovića 18 na Zvezdari sinoć oko 21.30 sati žena stara 65 godina nagutala se dima i prevezena je na VMA na toksikologiju, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. 

U Beogradu se tokom noći dogodila i jedna saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše povređena. 

Žena stara 92 godine lakše je povređena sinoć oko 19.45 sati u saobraćajnoj nesreći na uglu Golsvortijeve i Bulevara kralja Aleksandra i prevezena je u Urgentni centar.  

Hitna pomoć je intervenisala ukupno 106 puta, od toga je bilo 17 intervencija na javnim mestima.

Za pomoć su se uglavnom javljali hronični bolesnici, astmatičari i srčani pacijenti, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Podsetimo, pre dva dana je došlo do velikog požara u Obrenovcu u fabrici Bioprotein, odnosno Uljarica.

Na terenu je bilo sedam vatrogasnih vozila i nekoliko policijskih patrola

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading